Panga z warzywami gotowana na parze
Autor: 
 
Składniki
  • Marchewka - 3 szt.
  • Panga - 2 duże filety
  • Kapusta surowa - 250 g
  • Papryka żółta - 1 mała sztuka
  • Papryka czerwona - 1 mała sztuka
  • Natka pietruszki - pęczek
  • Sól, pieprz - do smaku
  • Cytryna - 0,5 szt.
Przygotowanie
  1. Danie przygotowywać w parowarze lub garnku do tego przeznaczonym. Rybkę rozmrozić, osuszyć. Na dół parowaru (pierwsze piętro) włożyć pokrojoną na pałeczki marchewkę, grubo poszatkowaną kapustę i na to pietruszkę. Popieprzyć. Gotować ok. 3 minut przed włożeniem ryby. Rybę wkładamy na "drugie piętro", pieprzymy. Wszystko razem gotujemy na średnim ogniu przez 7 minut. Nie solić w parowarze ani warzyw ani ryby - dopiero na talerzu. Po podaniu rybę można skrop sokiem z cytryny. Danie jest pyszne, sycące i przede wszystkim zdrowe!
Wartości odżywcze
Kalorie: 1079,9 Tłuszcze: 13,77 Węglowodany: 185,38 Białka: 85,66
Recipe by Dieta.pl at https://dieta.pl/jadlospisy/rybne/3322-panga_z_warzywami_gotowana_na_parze/