Logo
Wybierz dział serwisuSzukaj

Popularne frazy: marchew, pamiętniki, dietetyk

Nowosci
title_zdrowie

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: przepisy na smaczne i mało kaloryczne dania

  1. #1
    Awatar Marcella89
    Marcella89 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-07-2009
    Mieszka w
    Toruń
    Posty
    14

    Domyślnie przepisy na smaczne i mało kaloryczne dania



    Większość z użytkowników tego forum jest na djecie ale każdy z nas ma czasem chwile słabości i chce zjeśc coś innego lub swoją ulubioną potrawę ( wszyscy jesteśmy tylko ludzmi). Proponuje zamieszczać tu smaczne i niskokaloryczne przepisy. Łatwiej będzie nam przetrwać diete. jezeli dowiemy sie jak możemy stworzyć niskokaloryczny zamiennik nazej ulubionej potrawy np cos z gatunku fast food'ow.

  2. #2
    Awatar hej_kocie
    hej_kocie jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    11-08-2009
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    121

    Domyślnie Odp: przepisy na smaczne i mało kaloryczne dania

    Świetny temat Ja zainspirowana Twoim wpisem w albumie poszukałam odmian light fast foodów. I czym zastępowac produkty, które zazwyczaj są ambrozją dla naszego podniebienia DD

    Jogurt naturalny zamiast śmietany - Różnica kaloryczności pomiędzy nimi wynosi 124kcal w 100g!

    Tortilla z kurczakiem (267kcal)
    pół filetu z piersi kurczaka (60g)
    liść sałaty (10g)
    3 plasterki pomidora (21g)
    średni ogórek (100g)
    2 łyzki jogurtu naturalnego (30g)
    ząbek czosnku (7g)
    łyżeczka oleju słonecznikowego (5ml)
    pół łyżeczki masła (3g)
    2 łyżki mąki kukuruydzianej (20g)
    1,5 łyżeczki mąki pszennej (10g)
    szczypta soli
    woda

    Do wykonania przepisu potrzebne będą też przyprawy i zioła, np. papryka w proszku, bazylia, tymianek lub mieszanka przypraw do gyrosa.
    Ciasto:
    Obie mąki przesiać przez sitko.
    Dodać masło i wymieszać.
    Powoli dodawać wodę w takiej ilości by ciasto nie było zbyt luźne.
    Sporządzone ciasto przykryć ściereczką i odstawić na kilka chwil.
    Następnie cisto rozwałkować formując okrągły placek.
    Placek przekładamy do cieniutko posmarowaną olejem blachę i wstawiamy do rozgrzanego do 200st. C piekarnika. Można też delikatnie posmarować go tłuszczem z wierzchu.
    Mięso:
    Filety dokładnie umyć i osuszyć. Wykroić tłuste części.
    Pokroić w poprzek na paski.
    Pół łyżeczki oleju wymieszać z mieszanką ziół i przypraw. Przełożyć do niej mięso.
    Całość odstawić na kilka chwil aby mięso przeszło aromatem ziół.
    Rozgrzać patelnię i przerzycić na nią mięso. Nie dodawać już tłuszczu.
    Delikatnie obsmażyć kawałki mięsa po czy przykryć patelnię pokrywką i dusić mięso aż do uzyskania pożądanej miękkości.
    Sos:
    2/3 ogórka zetrzeć na tarce i odsączyć z soku.
    Czosnek przecisnąć przez praskę.
    Ogórka i czosnek połączyć z jogurtem naturalnym.

    Tortillę posmarować z jednej strony łyżką sosu czosnkowego. Po środku ułożyć porwany listek sałaty, na nim mięso, pomidora i ogórka. Całość polać resztą sosu. Placek zawinąć i smarując lekko brzegi wodą skleić.


    ładna kalorycznosc akurat na obiad. i ja zamiast oleju użyłabym oliwy. I w ogóle zrezygnowała z mąki pszennej - ale to może tylko mój pszeniczny strach

    I jeśli ktoś w ogóle nie zwraca uwagi na smak, to nie polecam serka wiejskiego light. Ja go jadam bo mi bardziej smakuje, ale czytalam, że ma minimalnie mniej ilości tłuszczu a multum węglowodanów...

    Ja np. uwielbiam placki ziemniaczane. Pewnie z tego przepisu na 4 porcje nie wyjdzie ich dużo, ale rozpieprzac sobie żołądek duza ilością tez nie za fajnie, choc przed ziemniakami w czasie diety też czuję strach to po norweskiej od jutra chyba sobie sprawię na obiad

    PLACKI ZIEMNIACZANE PO ZBÓJNICKU
    4 porcje, każda 290 kcal
    Placki: 6 ziemniaków
    • 2 jajka
    • 3 łyżki mąki
    • łyżka oleju
    • sól, pieprz.
    Farsz: 300 g chudego mięsa wołowego
    • cebula
    • kilka pieczarek
    • sól, pieprz, ostra papryka.
    Ziemniaki umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Wymieszać z mąką, jajkami, solą i pieprzem. Rozgrzać patelnię (najlepiej teflonową) z olejem. Placki kłaść na patelnię i smażyć z obu stron, nie dodając oleju. Mięso umyć i pokroić w drobną kostkę, cebulę i pieczarki obrać i pokroić, dusić razem do miękkości. Doprawić do smaku. Gulasz kłaść na placki. Danie najlepiej smakuje spożywane z ogórkami kiszonymi lub surówką z kapusty kiszonej.

    zastępując mieso wołowe piersią z kurczaka będzie też zdrowiej A mąkę też bym tu wyrzuciła na rzecz kukurydzianki DD

    Mam nadzieję, że sie przyda

    i jeszcze kilka obiadkowych przepisów:

    Zapiekanka z borówki amerykańskiej
    4 porcje, ok. 200 kcal każda
    0,5 kg borówki amerykańskiej
    Ciasto: 20 dag mąki pszennej, 10 dag cukru, 10 dag masła, masło do posmarowania formy, cukier puder do posypania
    Zimne masło, przesianą mąkę i cukier połącz, szybko siekając nożem. Mieszanina powinna mieć konsystencję grubej kaszy.
    Tortownicę wysmaruj masłem. Wsyp borówki. Wierzch posyp przygotowanym ciastem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 220 st. C na 30–40 minut.
    Zapiekanka jest gotowa, kiedy jej wierzch się zrumieni. Podawaj ją na gorąco, oprószoną cukrem pudrem, ewentualnie wymieszanym ze szczyptą cynamonu.

    Błyskawiczna sałatka z kurczakiem pieczonym
    4 porcje, 210 kcal każda
    20 dag upieczonej piersi kurczaka, 2 średnie ziemniaki ugotowane w mundurkach, 2 średnie ogórki kiszone, 2 jajka ugotowane na twardo, 3 łyżki stołowe zielonego groszku z puszki, 2 łyżki stołowe majonezu niskotłuszczowego, 0,5 małego pęczka natki pietruszki, szczypta soli, szczypta mielonego białego pieprzu
    • Obierz ziemniaki i jajka. Pokrój w małą kostkę mięso kurczaka, ziemniaki, ogórki, jajka. Wymieszaj delikatnie z zielonym groszkiem.
    • Dodaj majonez, delikatnie zamieszaj, lekko posól do smaku, przypraw białym pieprzem.
    • Wstaw do lodówki, tuż przed podaniem posyp posiekaną jak najdrobniej natką pietruszki.


    Najprostszy kurczak w cebulowym curry
    2 porcje, 170 kcal każda
    podwójna pierś kurczaka, łyżka oleju z pestek winogron, 2 duże cebule, łyżka albo dwie pasty curry (wypróbuj różne odmiany, najlepsze są te ostrzejsze), 0,5 małego pęczka natki pietruszki, ewentualnie sól do smaku
    • Mięso umyj, osusz, pokrój w paski. Obsmaż je w rondlu na rozgrzanym oleju na rumiano. Cebulę pokrój w cienkie półplasterki. Posyp nią kurczaka, podlej 3 łyżkami wrzątku i duś pod przykryciem około 15 min.
    • Kiedy cebula stanie się miękka, dodaj pastę curry, wymieszaj. Jeśli trzeba, skrop wodą i duś jeszcze 5 min. Spróbuj, czy nie trzeba posolić.
    • Posyp drobno posiekaną natką. Podawaj z zieloną sałatą i razowym makaronem.

    JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI
    8 porcji, każda 30 kcal
    • 16 jajek przepiórczych
    • 10 pieczarek
    • 1/2 cebuli
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego 1,5%
    • 2 łyżki siekanej natki pietruszki
    • odrobina soli i pieprzu,
    • tymianek
    Pieczarki podsmażyć z cebulą na teflonowej patelni bez tłuszczu, ze szczyptą tymianku.

    KURCZAK W CYTRUSACH
    8 porcji, każda 110 kcal
    • 1 duża pierś z kurczaka bez skóry
    • 1 główka sałaty
    • 2 jabłka
    • 2 mandarynki
    • 2 kiwi
    • 1 pomarańcza
    • 1/2 cytryny
    • 2 łyżki oleju z pestek winogron
    • odrobina soli i pieprzu
    Pierś podsmażyć na teflonowej patelni bez tłuszczu, pokroić na nieduże kawałki, sałatę porwać, owoce podzielić na mniejsze cząstki. Z oleju z pestek winogron, cytryny i przypraw sporządzić sos. Składniki wymieszać.
    Sałatkę podawać schłodzoną.
    Cel krótkoterminowy

    Cel długoterminowy

  3. #3
    Awatar hej_kocie
    hej_kocie jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    11-08-2009
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    121

    Domyślnie Odp: przepisy na smaczne i mało kaloryczne dania

    I coś słodkiego...


    Jabłka w pianie
    2 porcje, 110 kcal każda
    2 średnie jabłka
    2 łyżki dżemu niskosłodzonego, najlepszy jest wiśniowy
    2 białka jajka
    łyżeczka cukru pudru
    płaska łyżeczka masła
    • Jabłka przekrój na połowy i ostrożnie, żeby nie zrobić dziur, wydrąż gniazda nasienne.
    • Wytnij z folii aluminiowej 4 kwadraty. Środek każdego kwadratu maźnij masłem. Na każdym ułóż połówkę jabłka przekrojem do góry. W miejsce po gnieździe nasiennym włóż pół łyżki dżemu.
    • Kawałki folii z jabłkami ułóż na blasze do pieczenia i wstaw ją do piekarnika o temp. 180 st. C na 15–20 minut. • Białka wstaw do lodówki, aby je oziębić, następnie dodając łyżeczkę cukru, ubij sztywną pianę.
    • Upieczone jabłka przykryj pianą i zapiekaj tak długo, aż piana nabierze złocistego koloru. Jedz ciepłe.


    ŚLIWKOWA TARTA
    6 porcji, każda 230 kcal
    Ciasto:
    • 1 1/3 szklanki mąki pszennej
    • 1/3 kostki margaryny
    • 2 płaskie łyżeczki cukru pudru
    • 1/4 szklanki wody
    masa owocowa:
    • opakowanie mrożonych śliwek
    • 2 jajka
    • 2 łyżki cukru pudru
    • małe opakowanie cukru waniliowego
    • łyżka cynamonu
    • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1,5%
    • łyżka mąki
    Z podanych składników zagnieść ciasto (nie dodawać cukru pudru) i schłodzić 15 minut w lodówce. Cienko je rozwałkować i przełożyć do teflonowej formy do tarty. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni C. Podpieczone ciasto oprószyć łyżką cukru pudru i ułożyć nierozmrożone śliwki. Włożyć je do piekarnika i piec 15 minut w temperaturze 180-200 stopni C. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, mąką i roztrzepanymi jajkami. Śliwki oprószyć cynamonem, polać jogurtem i ponownie wstawić na kilka minut do piekarnika, aż masa się zetnie.


    GRUSZKOWA ZAPIEKANKA
    6 porcji, każda 170 kcal
    • 5 małych gruszek
    • kostka chudego niekwaśnego twarogu
    • 8 czubatych łyżeczek cukru
    • 2 jajka
    • 1-2 cytryny
    Białka ubić na sztywno z połową cukru. Żółtko utrzeć z resztą cukru, połączyć z twarogiem i skórką z cytryny. Masę wymieszać delikatnie z przygotowaną pianą z białek. Gruszki pokroić w półplasterki, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zalać masą twarogową, przykryć folią aluminiową i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C.

    CYNAMONOWE BABECZKI
    6 porcji, każda 190 kcal
    • szklanka mąki pszennej
    • kubek maślanki naturalnej 1,5%
    • 2 czubate łyżki cukru pudru
    • czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    • 2,5 łyżki oleju
    • jajko
    • odrobina soli
    • cynamon
    Przesianą mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, maślankę, sól i cynamon wymieszać. Dodać olej, jajko i wyrobić ciasto. Napełnić nim foremki do babeczek, piec 25 minut w temperaturze 180 stopni C.

    SEROWE OTRĘBUSKI
    12 porcji, każda 120 kcal
    • 1,5 kostki chudego niekwaśnego twarogu
    • szklanka mąki pszennej
    • 1/3 opakowania otrąb owsianych lub pszennych
    • 2 jajka
    • 1/2 kostki margaryny
    • małe opakowanie cukru waniliowego
    • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    Ser kilkakrotnie zemleć, dodać jajka, otręby, cukier waniliowy i wymieszać.


    Biszkopt miodowy light
    Kaloryczność: 150 kcal/porcja


    Składniki na 4 porcje

    • 100g mąki pszennej razowej

    • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    • 3 łyżki miodu

    • 1/2 cytryny wyszorowanej w gorącej wodzie

    • 3 białka

    • 1 żółtka


    Etapy przygotowania

    1. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C. Blachę lub tortownicę wyłożyc papierem do pieczenia. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.

    2. Płynny miód utrzec robotem ze startą skórką cytryny, sokiem z połówki cytryny i żółtkiem. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodać do miodowej masy i wsypać 1/3 mąki.

    3. Wszystko bardzo ostrożnie wymieszać i dodać pozostałą mąkę. Ciasto włożyć na blachę i piec, aż uzyska złoty kolor.

    4. Po upieczenia nakryc wypiek ściereczką, a po 3 min. usunąć papier z ciasta.

    Mufinki wiśniowe
    Kaloryczność: 140 kcal/porcja


    Składniki na 12 porcji

    • 25 dag mrożonki „Wiśnie bez pestek”

    • 1 i 1/2 szklanki mąki

    • 2 łyzeczki proszku do pieczenia

    • jajko

    • 1/2 szklanki cukru

    • torebka cukru wanilinowego

    • 250 ml maślanki

    • 2 łyżeczki oleju

    • szczypta soli


    Etapy przygotowania

    1. ■ Rozmrozić „Wiśnie bez pestek” . Mąkę i proszek do pieczenia przesiać. Jajko utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym.

    2. ■ Do masy jajecznej wlać maślankę, wymieszać. Cały czas mieszając wsypywać po łyżce mąki. Dodać olej, sól i osączone wiśnie, delikatnie wymieszać.

    3. ■ Foremki wyłożyć papierkami. Wlać ciasto do 2/3 wysokości. Piec 20 minut w temp. 200°C.


    I kilka porad

    Zamiast białego pszennego pieczywa, podaj bogate w składniki mineralne i witaminy bułki i chleby pełnoziarniste.

    Szynkę wieprzową z „kołnierzykiem” z tłuszczu, kiełbasę i inne wieprzowe wędliny zastąp wędlinami z drobiu lub cielęciny, są również smaczne, ale mają mniej tłuszczu i kalorii.
    (gotowana szynka drobiowa jest mrruu)

    Sosy, sporządzane na bazie majonezu lub oleju, są tłuste, wysokokaloryczne. Zastąp je lekkimi sosami z naturalnego jogurtu i majonezu light.


    Zamiennik pizzy nie za bardzo dietetyczny, ale jak już nie możemy wytrzymac to lepsze to

    Przepis dla 1 osoby:
    wersja mięsna:
    - 2 kromki pieczywa Wasa żytniego (wersja chrupka, crisp light) 40kcal.
    - plasterek chudej szyneczki drobiowej ok. 25kcal wg trzymajforme.pl -> wg dieta.pl w 100g. 160kcal.
    - keczup wg. dieta.pl -> w 100g ketchup pikantny 97kcal ketchup fit 42kcal.
    - zioła prowansalskie
    - odrobina startego sera żółtego - 250-300kcal w 100g;/
    - cebulka i/lub szczypiorek 37kcal - 100g


    wersja vege
    - 2 kromki pieczywa wasa j/w
    - kilka plasterków pomidora 29kcal w 100g
    - cebulka i/lub szczypiorek jw.
    - ogórek kiszony/ konserwowy/świeży - w zależności od upodobań i pory roku ok.15kcal w 100g
    - keczup jw
    - zioła prowansalskie
    - odrobina startego żółtego sera jw

    całosc wg mnie by miała ok. 200-300kcal, zalezy ile sera ale myslę, że zapchało by zołądek.

    Sposób przygotowania:

    Położyć składniki wybranej wersji grzanki na pieczywko i zagrzać w kuchence mikrofalowej od 30 s do 1 minuty w zależności od mocy mikrofalówki

    JOGURTOWY SOS Z CURRY (2 porcje, każda 30 kcal)
    75 g jogurtu naturalnego, łyżeczka musztardy, zielenina (koperek), curry, odrobina soli, pieprz.
    Jogurt wymieszać z musztardą, poszatkowanym koperkiem, doprawić curry, solą i pieprzem.

    ZIELONY SOS ZIOŁOWY (2 porcje, każda 30 kcal)
    75 g jogurtu naturalnego, zielenina (tymianek, bazylia, estragon), odrobina soli, pieprz.
    Jogurt wymieszać z poszatkowaną zieleniną i doprawić.

    GRECKI SOS TZATZIKI (2 porcje, każda 40 kcal)
    Małe opakowanie serka homogenizowanego 3%, 1/2 średniego ogórka zielonego, ząbek czosnku, odrobina soli, pieprz.
    Ogórek zetrzeć na tarce i dodać do serka. Dodać posiekany czosnek i doprawić.
    Ostatnio edytowane przez hej_kocie ; 26-08-2009 o 03:35
    Cel krótkoterminowy

    Cel długoterminowy

  4. #4
    Awatar Marcella89
    Marcella89 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-07-2009
    Mieszka w
    Toruń
    Posty
    14

    Domyślnie Odp: przepisy na smaczne i mało kaloryczne dania

    hej_kocie bardzo ładnie właśnie o to chodzi niskokaloryczne zamienniki bo dietę trzeba trzymać cały czas jak znajdę coś ciekawego to też się podziele

  5. #5
    fassoolka Guest

    Domyślnie Odp: przepisy na smaczne i mało kaloryczne dania

    Oooo, świetne! coś wykorzystam.

  6. #6
    Aleksandrra Guest

    Domyślnie Odp: przepisy na smaczne i mało kaloryczne dania

    Drobiowa potrawka chili z sałatą (przepis na 4 porcje): posmaruj patelnię teflonową, za pomocą pędzelka, cienką warstwą oliwy z pestek winogron. Wrzuć 450g pokrojonego mięsa drobiowego, podsmaż przez 2- 3 minuty i dopraw solą i pieprzem. Przełóż do miseczki. Zmniejsz temperaturę i dodaj do garnka po jednej filiżance pokrojonej w kostkę marchewki, cebuli i selera naciowego. Dodaj też jeden ząbek czosnku. Duś przez 5 minut. Dodaj szczyptę chili, po pół łyżeczki słodkiej papryki i kminu rzymskiego oraz szczyptę pieprzu cayenne. Duś jeszcze minutę. Następnie dodaj 400g pomidorów z puszki, 1/2 filiżanki bulionu drobiowego i liść laurowy. Gotuj 15 minut, dodaj mięso i podgrzewaj jeszcze 5 minut. Zjedz jedną porcję z talerzem sałaty.

    mniam mniam, tylko dużo przypraw xP

  7. #7
    fassoolka Guest

    Domyślnie Odp: przepisy na smaczne i mało kaloryczne dania

    ooo, to brzmi ciekawie trzeba będzie wypróbować ;>

  8. #8
    Awatar hej_kocie
    hej_kocie jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    11-08-2009
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    121

    Domyślnie Odp: przepisy na smaczne i mało kaloryczne dania

    Spaghetti ze szpinakiem

    Składniki:
    - 2 cebule duże (60 kcal)
    - kilka ząbków czosnku (nie przesadzajmy )
    - łyżka oleju/oliwy (90 kcal)
    - szpinak mrożony 450 g (85 kcal)
    - śmietana 12% 2 łyżki (54 kcal)
    - makaron spaghetti lub wedle upodobań (100g ugotowanego=100 kcal)

    Cebule siekamy wraz z czosnkiem, szklimy na oleju. Szpinak bez rozmrażania wrzucamy na cebule i czosnek, czekamy aż się rozmrozi i troszkę podgotuje. W między czasie wstawiamy wode na makaron i gotujemy według przepisu. Do sosu dodajemy śmietanę ugotowany makaron i smacznego .

    Sam sos według tego przepisu ma 289 kcal i spooookojnie dla jednej osoby starczy na 3 dni.

    MAKARON Z SOSEM (171 kcal, 5g białka, 0.5g tłuszczu, 34g węglowodanów)

    składniki:
    - 60g pomidora
    - 20g cebuli
    - 1 ząbek czosnku
    - sól, pieprz
    - szczypta chili
    - 40g spaghetti

    wykonanie:
    1. Pomidor umyć, przekroić na pół, usunąc pestki, miąższ pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, pokroic w drobna kosteczkę.
    2. Teflonowa patelnię rozgrzać i zeszklic na niej cebule z czosnkiem. Dodać pokrojony pomidor i dusić ok. 5 minut, stale mieszając. Sos doprawić do smaku sola, pieprzem i chili
    3. Osoloną wode doprowadzić do wrzenia, włożyć spaghetti i ugotować al dente (ok. 8 minut). Makaron wlac na sito i dokładnie osączyć. Wylac je na patelnie z sosem i wymieszać. Danie mozna udekorować listkami bazylii

    INDYK Z SALSĄ (191 kcal, 22g białka, 6g tłuszczu, 10g węglowodanów)

    składniki:
    - 1 ząbek czosnku
    - 1 łyżeczka oregano
    - 1 łyżeczka papryki
    - sól, pieprz
    - 1 łyżeczka oliwy
    - kotlet z indyka (80g)
    - 100g pomidora
    - 30g czerwonej cebuli
    - 1 zielona pepperoni
    - 1 łyżeczka soku z cytryny

    wykonanie:
    1. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z oregano, papryka w proszku, sola i oliwą. Kotlet opłukać, osuszyć i pokroic na kawałki. Mięso posmarowane przygotowaną marynatą, odstawic na 15 minut.
    2. Pomidor oczyścić, umyć, pokroic w ćwiartki, po usunięciu pestek pokroic w mała kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Papryczke pepperoni umyć, naciąć, po usunięciu pestek pokroic w kostkę.
    3. Pomidor wymieszać z cebulą, pepperoni i sokiem z cytryny, sos doprawic sola i pieprzem. Patelnię teflonową rozgrzać, włozyc mięso i smażyć na złocistobrązowo, ok. 3 minut z każdej strony. Podać z salsą
    Ostatnio edytowane przez hej_kocie ; 29-08-2009 o 02:36
    Cel krótkoterminowy

    Cel długoterminowy

  9. #9
    karolinqa jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    10-01-2011
    Mieszka w
    Kielce
    Posty
    24
    Wpisy na blogu
    16

    Smile Odp: przepisy na smaczne i mało kaloryczne dania

    ale faaaaaaaaajne te przepisy

    muszę wypróbować niektóre , szczególnie tortillę

    Wytrwałości w zdrowym odżywianiu
    ps: ja też nad tym pracuję
    *Aerobik: 5 godzin/5 godzin *Brzuszki: 1000/1000
    *Joga:

  10. #10
    Awatar Dusias
    Dusias jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    08-01-2010
    Mieszka w
    London
    Posty
    2,063

    Domyślnie Odp: przepisy na smaczne i mało kaloryczne dania

    Na forum istnieje też podobny wątek Założony niedawno
    Dietetyczne Przepisy! - Grupy Wsparcia Dieta.pl
    Ostatnio edytowane przez Dusias ; 20-02-2011 o 20:01
    Be the girl who turned her cant's into cans, and her dreams into plans!

    Step I - 69
    Step II - 66
    Step III - 63

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •