Skrzydełka w miodzie

Autor:

Przygotowanie:

  1. Skrzydełka po umyciu i oczyszczeniu wkładamy do naczynia żaroodpornego. Do naczynia wlewamy ok. 1,5 cm oleju. Skrzydełka obsypujemy "Ziarenkami Smaku", chili, papryką oraz wlewamy miód oraz wsypujemy bułkę tartą. Wszystko mieszamy, aby "oblepiły się skrzydełka" sosem. Całość przykrywamy i wstawiamy do lodówki na ok. 1-2 godziny, aby składniki się "przegryzły". Nagrzewamy piekarnik do temperatury ok. 180 st. C. Wstawiamy naczynie ze skrzydełkami do piekarnika i pieczemy ok. 45-60 min. Na ok. 15 min. przed końcem pieczenia należy odkryć naczynie, aby skrzydełka się zezłociły. Podawać z białym pieczywem lub ryżem.

PODOBNE ARTYKUŁY

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane