Roladki z kurczaka light

Autor:

Przygotowanie:

  1. Pierś z kurczaka kroimy w podłużne "plastry" i delikatnie rozbijamy je tłuczkiem to mięsa na jak najcieńsze kawałki (ale tak, żeby się nie poprzerywały). Gotowe "plastry" posypujemy przyprawą złocistą, solą i pieprzem. W kurczaka zawijamy wąziutkie paseczki papryki i ogórka, odrobinę pokrojonej w kostkę cebuli i kawałek serka topionego (staramy się zawinąć dość mocno) i wbijamy ze dwie wykałaczki, żeby roladka się nie rozpadła. Wrzucamy do piekarnika - ciężko napisać, na ile czasu, bo to zależy od grubości roladki, ale kurczak dość szybko "dochodzi". Dobrze też pod blachę z roladkami podłożyć drugą z pergaminem, bo ser lubi wyciekać i kapać na dół piekarnika. Dobrze też jest przy odgrzewaniu skropić je trochę wodą, żeby nie były zbyt suche.

PODOBNE ARTYKUŁY

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane