Biszkopt miodowy light

Biszkopt miodowy light Ocena: 3/5 Ilość głosów: 1
Autor:

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzej do 200°C. Blachę lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Płynny miód utrzyj robotem ze startą skórką cytryny, sokiem z połówki cytryny i żółtkiem. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodaj do miodowej masy i wsyp 1/3 ilości mąki. Wszystko bardzo ostrożnie wymieszaj i dodaj pozostałą mąkę. Ciasto włóż na blachę i piecz do momentu uzyskania złotego koloru (około 10–15 minut). Po upieczeniu nakryj wypiek ściereczką, a po 3 minutach z łatwością usuniesz papier z ciasta.

PODOBNE ARTYKUŁY

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane