Ciastka jogurtowe

Ciastka jogurtowe Ocena: 3/5 Ilość głosów: 1
Autor:

Przygotowanie:

  1. Mąkę, sól i proszek do pieczenia wymieszać z masłem. Dodać cukier. Jajko roztrzepać z jogurtem i dodać do masy. Całość dobrze wymieszać. W oryginalnym przepisie trzeba rozwałkować ciasto na 1,5 cm i wycinać z niego kółka (około 5 cm), ale mój sposób też się sprawdził - z masy ulepić średniej wielkości kulki i lekko je rozpłaszczyć (przyda się mąka do posypania rąk).
    Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, przez około 10 minut, aż ciacha zrobią się brązowo-złote.
    Smakują bez dodatków, jak i z dżemem truskawkowym.

PODOBNE ARTYKUŁY

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane