Przepisy rybne

Panga z warzywami gotowana na parze

2111662118_0671947a5d_b
Panga z warzywami gotowana na parze
 
Autor: 
Wartości odżywcze
  • Kalorie: 1079,9
  • Tłuszcze: 13,77
  • Węglowodany: 185,38
  • Białka: 85,66
Składniki
  • Marchewka - 3 szt.
  • Panga - 2 duże filety
  • Kapusta surowa - 250 g
  • Papryka żółta - 1 mała sztuka
  • Papryka czerwona - 1 mała sztuka
  • Natka pietruszki - pęczek
  • Sól, pieprz - do smaku
  • Cytryna - 0,5 szt.
Przygotowanie
  1. Danie przygotowywać w parowarze lub garnku do tego przeznaczonym. Rybkę rozmrozić, osuszyć. Na dół parowaru (pierwsze piętro) włożyć pokrojoną na pałeczki marchewkę, grubo poszatkowaną kapustę i na to pietruszkę. Popieprzyć. Gotować ok. 3 minut przed włożeniem ryby. Rybę wkładamy na "drugie piętro", pieprzymy. Wszystko razem gotujemy na średnim ogniu przez 7 minut. Nie solić w parowarze ani warzyw ani ryby - dopiero na talerzu. Po podaniu rybę można skrop sokiem z cytryny. Danie jest pyszne, sycące i przede wszystkim zdrowe!

Skomentuj