Logo

Nowosci
title_nowosci

Połącz się przez Facebooka

title_nowosci
Pobieraj wiadomości
Czytaj w Google

Biuletyn Dieta.pl

Zamów już dziś aktualności na email
OK
belka

Wakacyjne wspomaganie trawienia

Wakacje nadeszły a wraz z nimi wyjazdy nad wodę, na plażę, krótkie spódniczki, przezroczyste sukienki... Lato to dla wielu ochłoda z dużym włoskim lodem w jednej dłoni i z colą w drugiej. Niestety tego typu smaki przyczyniają się do rozrostu tkanki tłuszczowej a ponadto dostarczają organizmowi bardzo znikomą ilość wartościowych witamin oraz nie wspomagają trawienia.
Ale co zrobić, gdy zapomnieliśmy się ale w porę ocknęliśmy i próbujemy nie cierpieć na dolegliwości ze strony układu pokarmowego? Z pomocą przychodzą nam produkty i przyprawy, które naturalnie wspomagają procesy trawienia! • Ananas – ma również działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne; jest źródłem potasu, żelaza oraz witaminy C; dostępny jest w formie surowej, suszonej lub konserwowej – z puszki; jest także rewelacyjnym składnikiem koktajli i soków; • Błonnik – skutecznie pomaga zapobiegać zaparciom i chorobom układu pokarmowego; jest zawarty w warzywach, owocach i produktach pełnoziarnistych; jest także dostępny jako suplement diety np. w postaci proszku czy tabletek; •...
Dodane dnia: 14-07-2014

Sól himalajska

Sól himalajska Sól jest jednym z niezbędnych do życia człowieka składników odżywczych. Nasz organizm potrzebuje jej do transportu wielu innych składników odżywczych (zarówno z jak i do wszystkich komórek naszego ciała), regulacji ciśnienia krwi, wymiany jonowej, a także do wielu innych procesów, które ciągle zachodzą w naszym organizmie i zapewniają mu sprawne funkcjonowanie. Niestety nie wszyscy wiedzą, że „sól soli jest nierówna”. Tradycyjna sól kuchenna, taka z której zostały usunięte wszystkie inne substancje mineralne oprócz sodu i chloru, nie wywiera takiego samego wpływu na organizm człowieka, jak czysta, nierafinowana sól, oferująca mnogość substancji mineralnych.
Dodane dnia: 16-06-2014

Arbuzowy zawrót głowy!

Arbuzowy zawrót głowy! Początek czerwca to czas, kiedy na większości okolicznych straganów i w prawie wszystkich sklepach pojawiają się one. Duże, zielone, o intensywnie czerwonym miąższu – aż dziwne, że wytrzymaliśmy bez nich prawie cały rok. O czym mowa – o arbuzach!
Dodane dnia: 04-06-2014
Ocena:

Stewia

Stewia Stewia jest rośliną o bardzo słodkich liściach. Już od wielu lat jest używana przez ludzi jako naturalny środek słodzący. Liczne badania wykazują pozytywne działanie stewii w wielu chorobach, między innymi w nadciśnieniu i cukrzycy typu II.

Gdy zależy Ci by cieszyć się dobrym zdrowiem przez długie lata, chcesz cieszyć się zgrabną sylwetką, chcesz ograniczyć ilość cukru w swojej diecie lub po prostu najzwyczajniej nie możesz spożywać cukru – wypróbuj stewię!

Być może to ona jest dla Ciebie idealnym zamiennikiem cukru!
Dodane dnia: 23-05-2014

Zakwaszenie organizmu

Zakwaszenie organizmu Zakwaszenie organizmu to problem, który dotyka coraz więcej osób na świecie. Wielu z nas nie radzi sobie z rosnącą ilością dolegliwości zdrowotnych, bezskutecznie szukając ich przyczyny. Chodzimy od specjalisty do specjalisty daremnie szukając pomocy, a z każdym dniem lista naszych problemów się wydłuża i „dotyka” kolejne układy naszego ciała. Tymczasem przyczyna wielu schorzeń tkwi właśnie w zakwaszeniu organizmu.
Dodane dnia: 16-04-2014

KWASY TŁUSZCZOWE

KWASY TŁUSZCZOWE Kwasy tłuszczowe. Omega 3. Omega 6. Prozdrowotne. Przeciwzapalne. Korzystny stosunek kwasów omega 3 do omega 6. To coraz częściej pojawiające się hasła w naszym życiu codziennym, w odniesieniu do żywności lub suplementów diety. Ale co się właściwie pod nimi kryje? Czy rzeczywiście obecność tych tajemniczych kwasów tłuszczowych w naszej diecie ma takie duże znaczenie? Czy to tylko chwyt marketingowy? Postaramy rozwiać się te wątpliwości!
Dodane dnia: 24-03-2014

Resweratrol

Resweratrol Od wielu lat naukowcy zastanawiali się, dlaczego mieszkańcy Francji, pomimo tego, że ich dieta nie należy do najzdrowszych, a do tego zawiera sporo alkoholu to żyją średnio o wiele dłużej niż obywatele pozostałej części Europy. Zjawisko to nazwano „francuskim paradoksem”. Rozpoczęto nad nim badania w końcu dochodząc do wniosku, iż jedną z przyczyn prowadzących do osiągania sędziwego wieku przez Francuzów jest czerwone wino. Zauważono związek między zachorowalnością na choroby układu sercowo-naczyniowego (a także śmiertelnością na ich skutek) a piciem czerwonego wina. Po wielu badaniach naukowcy doszli do wniosku, że składnikiem o takich cudownych właściwościach jest właśnie resweratrol. Ponieważ to jego stężenie w czerwonym winie jest szczególnie wysokie.
Dodane dnia: 23-04-2014

 
1 2 3
 

belkaBottom
czas generowania strony: 0,13804602622986 => 19922944