Dodano: 2015-06-24

Zwariowaliśmy na wiosnę! Wszystkim, którzy wzięli udział w Wiosennych Rewolucjach - GRATULUJEMY!! Kuchnia jest jak małe laboratorium, trzeba dokładnie łączyć produkty, tak żeby nic nie wybuchło! Ile trzeba poświęcić czasu, żeby być zdrowym, zgrabnym i szczęśliwym? – całe życie! Jeśli tylko zaczniesz już dziś, będzie ono o wiele łatwiejsze, a ty będziesz spać spokojnie. Zacznij działać!

Osoba, która najbardziej zaangażowała się w naszą akcję to Pani:

AGNIESZKA DERING!

zostanie ona nagrodzona kompletną konsultacją dietetyczną oraz abonamentem na wybraną przez siebie dietę! * prosimy o kontakt na dietetyk@dietevo.pl

Czego nie łączyć?

Polegają na jednoczesnym spożywaniu białka z węglowodanami i są niebezpieczne dla zdrowia. Oto o­ne.

mięso — pieczywo, kasze, ziemniaki, cukier, miód,

chleb — wszystkie białka, owoce, cukry,

zielone warzywa – mleko,

jaja — mleko, skrobia, słodycze, kwaśne produkty,

tłuszcze zwierzęce – wszystkie białka,

rośliny zbożowe – wszystkie białka, słodycze, mleko.

Ćwiczenia na ten tydzień:

CrossFit 20 brzuchów, 30 pompek, 40 unoszeń hantlami, 50 przysiadów x 5 rund, na czas.

Pomysł na podwieczorek

Ciastka owsiane:

SKŁADNIKI: 1,5 szklanki gęstego musu jabłkowego 1 jajko 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka aromatu migdałowego 1/2 szklanki otrębów pszennych 1/2 szklanki otrębów granulowanych (użyłam śliwkowych) 1 szklanka płatków owsianych górskich 3 łyżki siemienia lnianego 2 łyżki żurawiny suszonej 2 łyżki płatków migdałowych 6 czubatych łyżek tartych migdałów 1/2 łyżeczki cynamonu opcjonalnie: 3-4 łyżki stewii, cukru brzozowego, miodu

Umieść wszystkie suche składniki w misce i wymieszaj. Mus jabłkowy wymieszaj z oliwą, jajkiem i aromatem. Połącz zawartość obu naczyń i dokładnie wymieszaj. Jeśli ciasto będzie za rzadkie, dodaj odrobinę otrębów pszennych lub mielonych migdałów. Z ciasta, rękami moczonym w wodzie, formuj kulki o średnicy mniej więcej 5 cm. Kulki układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i spłaszczaj łyżką. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 25 minut.

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane