-
ZASMAŻKA????????
Witam prosze o pomoc nie wiem ile ma zasmażka ale na pewno dużo bo to przecież mąka i jeszcze na tłuszczu a żeby zagęścić gulasz to trzeba jej sporo (albo mąki z wodą ale to też ma pewnie sporo kalorii) więc mam pytanie:
Czy jest coś mniej kalorycznego do podbijania gulaszów i sosów czy tylko ta nieszczęsna mąka bo chce zrobić gulasz z kalafiorka i troszkę mięsa ale co z tego że tam będa prawie same warzywa jak przez mąkę bedzie kaloryczny [/b]
-
witaj :D sprobuj moze np kaszki manny ja tak czasem robie i jest pychotka a chyba jest latwiej strawne od maki z tluszczem.jesli nie kaszka to moze np.zrob sobie z czesci tego kalafiora przecier :shock: mozesz tez dodac groszku zielonego przetartego.sprobowac zawsze mozna :D pozdro
-
a jak się robi z tej kaszki , trzeba ja gotować i taki kleik wlac czy inaczej
-
zazwyczaj podgotowuje ja troche normalnie a potem podgotowana wrzucam do sosu by tam sie ugotowala do konca.trzeba koniecznie uwazac,zeby nie byla zbyt gesta :)
-
Zasmazka jest niezdrowa, ale jak juz chcesz koniecznie zagestnic to polecam woda z maka wymieszanymi i wlac do potrawy i mieszać, by sie klucha niezrobiła. Ja zasmazki nie trawie od dziecka fujjjjjjjjjjjjj
-
ja tez nie bardzo lubie zasmażkę a mąki z wodą żeby zagęścic cały garnek gulaszu potrzeba min 100 g a to jest prawie 350 kcal a to w holere dużo no ale wiadomo że to się dzieli na min 5 talezy no ale to i tak dużo
Dzięki za odpowiedzi pozdrowienia