Trudno :P Będę żyć w nieświadomośći. Albo sobie założę, że jakieś 300 kcal.
Wersja do druku
Trudno :P Będę żyć w nieświadomośći. Albo sobie założę, że jakieś 300 kcal.
No cóż... z 300 to prawdopodobne...
Bo skład jest mniej więcej taki:
dynia
bulion
imbir
por
sok z cytryny
Nie wiem w jakich proporcjach, wiem, że zjadłam pełny talerz. Nie podejrzewam, żeby było więcej niż 300. Oby :D
Eee...chyba nawet mniej niż 300 kcal ;)
Może :D W każdym razie bardzo sycące.
No musze popróbować takich rzeczy... hehe ;)
nie bylo 300 na pewno mniej
MakeMeHappy jakbyś chciała, to mogę ci podać przepis... Właściwie to był taki udany eksperyment mojej mamy :D
Hehe...podaj, podaj chętnie spróbuję... :D
Przepis na 4 porcje
Składniki:
1 kg miąższu z dyni,
2 pory (tylko biała część)
1-2 ząbki czosnku
4 szklanki bulionu z kurczaka
pół szklanki jogurtu
po łyżeczce mielonego kminku i imbiru
sól
pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki posiekanej zielonej kolendry
Dokładnie umyte pory pokroić w cienkie plasterki, czosnek posiekać. Dynię pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek i pory, smażyć chwilę, dodać imbir i kminek i mieszając smażyć 1-2 minuty, dodać dynię, posypać solą i pieprzem, wymieszać, wlać bulion, doprowadzić do wrzenia, a później gotować na niewielkim ogniu ok. 30 minut, przestudzić, zmiksować, doprawić do smaku, podgrzeć wymieszać z jogurtem. Przed podaniem posypać kolendrą.