zapewne ciasto naleśnikowe z piwem i na patelnie z olejem 8) 8) 8) 8)
Wersja do druku
zapewne ciasto naleśnikowe z piwem i na patelnie z olejem 8) 8) 8) 8)
a parówka w plasterki, czy obtaczana w tym cieście w całości :lol: :?: :?:
cież cholera, ależ się tajemnicza ta nasza Beverly zrobila
cała Dorotka cała :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
chyba że inszy przepis :?
bo ja muszę mieć wywalone, jak przysłowiowej krowie na rowie :lol: Za pierwszym razem, musi być przepis sprawdzony,pewny, który wiem, że wyjdzie tak, jak powinien :lol:
a potem :?: Potem soobie wprowadze innowacje :lol: :lol: :lol:
już wróciłam :)
i piszę cicho nie piskać.
200 g mąki, 150 ml piwa, 2 jajca zmiksować. zostawić na 30 minut w spokoju (my zostawilismy na 20 bo mikrucho z czasem było).
Parówki na 3-4 cm chlasnąc (czyli na pół), obtoczyć w tem cieście i na rozgrzany do czerwoności olej w głęboki olej na złoto je. Szybko się robią złote to je na ręcznik, coby obciekły z tłuszczu. paluszki lizać, a dwie parówki, to jakbym normalny obiad zjadła.
Smacznego dziewczynki :)
Monia, :oops: :oops: :oops: już mi głupio się pytać ale... :oops: :oops: :oops: :oops: te parówki to takie zwykłe cienkie, czy te takie grubaski :?: :?: :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol:
No... no nie chciałabym przedobrzyć...
:cry: i jeszcze jedno :oops: :oops: :oops: surowe je w to ciasto czy może już podgotowane :?: :?: :?: :?:
ale fujara jestem, co :?: :wink:
zrobię je moim może w niedzielę na kolację :lol: :lol: :lol:
surowe, i ja wrzuciłam drobiowe nazywają się "olsztyńskie" moje ulubione, i grubaski zwykłe :)
Smacznego Dorotka.
Acha, Andrzej tweirdzi, że trzeba by to ciasto jakoś doprawić na ostro albo co, mnie smakowało takei, jak było, aaaa i trochę soli oczywiście
Podciągam sobotnio :D
Jakiejs kawy gonię poszukać, bo suszy :wink: :lol:
http://www.dcoffe.com/47.jpg
http://www.dcoffe.com/44.jpg
http://www.dcoffe.com/35.jpg
Kawa jest, może któras się skusi :wink: :lol: