Strona 1522 z 2069 PierwszyPierwszy ... 522 1022 1422 1472 1512 1520 1521 1522 1523 1524 1532 1572 1622 2022 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 15,211 do 15,220 z 20687

Wątek: 30-stki odchudzające się

  1. #15211
    Awatar sekretareczka
    sekretareczka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    17-06-2005
    Mieszka w
    Grzeszyn
    Posty
    6,059

    Domyślnie

    ja kupiłam chałkę moim dzieciom i .. po prostu musiałam zjeść choćby drobinkę
    a rybki są mniamuśne...
    Na pewno powrócę do właściwej wagi

  2. #15212
    LaLoba jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-08-2005
    Mieszka w
    Aachen
    Posty
    0

    Domyślnie

    A moze rzucicie jakis pomysl na sandacza? Mam filety i zastanawiam sie jak je zrobic...

  3. #15213
    zuzanka0312 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-07-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Dzień dobry

    przez ten chrzaniony śnieg nigdzie nie polazłam ale ma to swoje dobre strony

  4. #15214
    zuzanka0312 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-07-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Kasia ja juz kiedyś oglądałam ten przepis ale sandacza było brak

    Składniki:
    4 filety z sandacza (ok. 120 g każdy),
    100 ml oliwy,
    1 limonka,
    mieszanka przypraw (po łyżeczce do kawy:
    pieprzu białego,
    czarnego i cayenne,
    słodkiej papryki,
    a także suszonych ziół - tymianku i oregano oraz granulowanych czosnku i cebuli),
    3 kolorowe papryki (czerwona,
    zielona,
    żółta),
    1 cukinia.
    Salsa pomidorowa:
    puszka krojonych pomidorów bez skóry,
    1/2 szklanki oliwy,
    sok z 1 cytryny,
    pęczek świeżej kolendry,
    sól,
    pieprz.





    Sposób przyrządzenia:
    Mieszankę przypraw dokładnie miksujemy. Filety z sandacza skrapiamy sokiem z limonki i obtaczamy z obu stron w przyprawach, strzepując ich nadmiar. Następnie zraszamy rybę oliwą i smażymy na grillu lub na patelni. Papryki i cukinię kroimy na plasterki, skrapiamy oliwą, grillujemy lub krótko smażymy i wykładamy na talerze. Sandacza układamy na jarzynach. Robimy salsę. Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i gotujemy ok. 5 min. Salsą polewamy sandacza lub podajemy ją osobno w miseczce.

  5. #15215
    Awatar waszka
    waszka jest nieaktywny Sławny na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Ursynów / Kołbiel
    Posty
    20,842

    Domyślnie

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    Sandacz z warzywami i sosem grzybowym
    1 kg sandacza, 2 pory, 2 pietruszki, 4 marchewki, średni seler, sól, pieprz, olej. Sos: 3 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 10 dag pieczarek lub ugotowanych grzybów z zupy grzybowej, 3/4 l wywaru z warzyw, pół szklanki śmietanki 18-proc., łyżeczka vegety
    Oskrobać, oczyścić i dokładnie umyć rybę, pokroić na grube dzwonka jednakowej wielkości, posolić, skropić cytryną i odstawić na 30 minut. W tym czasie przygotować i oczyścić warzywa. Pory pokroić na plastry, a resztę warzyw zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wrzucić do miski, wymieszać, lekko osolić i popieprzyć. Żaroodporne naczynie wysmarować olejem, włożyć połowę startych warzyw, a na nich ułożyć rybę. Zakryć rybę resztą warzyw, szczelnie przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 30 minut w temperaturze 200°C. Przygotować sos: umyć pieczarki, drobno posiekać ipodsmażyć na 2 łyżkach masła, wlać wywar, dusićok. 5 minut. Masło rozetrzeć z mąką, śmietanką, dodać do pieczarek, lekko zagotować, posolić, dodać vegetę i dusić 5 minut. Rybę wyjąć z piekarnika, oddzielić od warzyw, ułożyć na półmisku, obsypać wokół warzywami, polać sosem i posypać posiekaną pietruszką. Resztę sosu podać w sosjerce.
    Etap I start 2-01-2014 koniec......- odchudzanie SEZON NA ODCHUDZANIE ......
    Etap II ..... wychodzenie z diety
    Etap III ..... stabilizacja wagi i pilnowanie się do końca życia

  6. #15216
    Awatar sekretareczka
    sekretareczka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    17-06-2005
    Mieszka w
    Grzeszyn
    Posty
    6,059

    Domyślnie

    dziewczyny,
    jeszcze tak nie było, żeby przepisować się od rana i przy tym szczuć Zaczynamy przeginać pałkę
    Na pewno powrócę do właściwej wagi

  7. #15217
    LaLoba jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-08-2005
    Mieszka w
    Aachen
    Posty
    0

    Domyślnie

    Cos na pewno zrobie - dam znac. Dzieki Dziewczyny.
    Rybe moglabym jesc prawie codzien,a do sandacza tez mam szczegolny "sentyment".

  8. #15218
    Awatar sekretareczka
    sekretareczka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    17-06-2005
    Mieszka w
    Grzeszyn
    Posty
    6,059

    Domyślnie

    muszę się przyznać, że jem już drugi tydzień rybkę i ciągle mi smakuje W zeszłym tygdniudo piątku był morszczuk, a od piątku jem nototenię
    Na pewno powrócę do właściwej wagi

  9. #15219
    Awatar sekretareczka
    sekretareczka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    17-06-2005
    Mieszka w
    Grzeszyn
    Posty
    6,059

    Domyślnie

    A Maggusi mąż ma dalej dyżur w domu i nie pozwala jej podejść do komputerka
    Na pewno powrócę do właściwej wagi

  10. #15220
    zuzanka0312 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-07-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Dorka dobra ta nototenia bo ma niedużo kalorii surowa 54 w 100 a duszona z warzywami porcja 150 g zaledwie 83 czyli bardzo optymistycznie wygląda

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •