Strona 245 z 2069 PierwszyPierwszy ... 145 195 235 243 244 245 246 247 255 295 345 745 1245 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,441 do 2,450 z 20687

Wątek: 30-stki odchudzające się

  1. #2441
    LaLoba jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-08-2005
    Mieszka w
    Aachen
    Posty
    0

    Domyślnie

    O urlopie to ten obrazek,poprzedni to ja po skutecznym odchudzanku!

    Do milego,zmykam cos ugotowac.Pa,pa!

  2. #2442
    zuzanka0312 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-07-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Dorota ja już Ci wcześniej napisałam ,że olej lniany był w przepisiej na diete oczyszczającą którą ściągnęłam z jakiejś stronki u nas na forum i niestety ja jeszcze nigdy go nie używałam więc nie wiem na czym polega jego fenomen
    Ale ludzie mają różne smaki jeden lubi oliwę z oliwek ,drugi olej słonecznikowy czy lniany a ostatnio nawet coś gdzieś przeczytałam ,ze znakomity jest olej z pestek winogron i bądź tu mądra ja głupeje patrząc na pólki w supermarketach jesttam tyle różnych ,że nie wiadomo co wybrać
    jedno co Ci powiem to prawdziwa oliwa z oliwek robiona w domu przez greków podobno najzdrowsza ,najsmaczniejsza i najdroższa dla mnie smakuje jak szampon Bambino

  3. #2443
    zuzanka0312 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-07-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Kasia ty masz dobrze bieganko ,spacerki a potem basenik no no

  4. #2444
    zuzanka0312 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-07-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    A to znalazłam w necie na temat oleju lnianego


    Olej lniany jest jednym z najbogatszych źródeł nienasyconego kwasu tłuszczowego z rodziny Omega-3. W naszej codziennej diecie opartej o żywność produkowaną masowo kwasy tłuszczowe z rodziny Omega-3 pojawiają się w dalece niewystarczających ilościach. Do tej pory ze względu na antycholesterolową propagandę wszystkie tłuszcze zostały uznane za niepożądane w diecie składniki odżywcze. Tymczasem najnowsze odkrycia naukowe dowodzą, że kwasy tłuszczowe z rodziny Omega-3 mają fundamentalne znaczenie dla funkcjonowania naszego organizmu stanowiąc między innymi budulec dla:
    - tkanki mózgowej (60% naszego mózgu to kwasy Omega-3!!!),
    - syntezy hormonów (stanowią składnik do budowy serotoniny i dopaminy - hormonów szczęścia),
    - każdej komórki organizmu (stanowiąc m.in. o jakości błony komórkowej, co ma ogromne znaczenie w przypadku chorób nowotworowych).
    Kwasy Omega-3 sa bardzo aktywne chemicznie, dzięki czemu okazuja się tak skuteczne w mogą np. odbudować szkody powstałe w wyniku procesów utleniania zachodzących w komórkach mięśnia sercowego!

    Pionierką badań nad kwasami omega-3 i olejem lnianym jest dr Johanna Budwig- siedmiokrotnie nominowana do Nobla niemiecka biochemik. Jej odkrycia pomogły juz tysiącom chorych ludzi na całym świecie, nawet tym, których choroba została uznana za śmiertelną. Nowotwory, miażdżyca, choroba Alzheimera, alergia, dermatozy, depresja i wiele wiele innych schorzeń niezależnie od stanu ich zaawansowania można wyleczyc stosując się do wskazówek dr Budwig.

  5. #2445
    Awatar sekretareczka
    sekretareczka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    17-06-2005
    Mieszka w
    Grzeszyn
    Posty
    6,059

    Domyślnie

    Basia, moja kumpela używa oleju z pestek winogron i sobie bardzo go chwali- podobno pyszny Mnie trudno powiedziec, bo dla mnie olej czy oliwa smakują tak samo. Z małymi wyjątkiem typu extra promocja dla np Biedronki, bo wtedy to porażka
    Na pewno powrócę do właściwej wagi

  6. #2446
    zuzanka0312 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-07-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Dorka ja najlepiej lubię słonecznikowy

  7. #2447
    abuta jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    25-07-2005
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    230

    Domyślnie

    Oliwa z oliwek ma taki specyficzny smak - oliwek , natomiast olej z pestek winogron jest bez smaku i zapachu . Czyli neutralny . Chyba jako jedyny z tych lepszych (w sensie zdrowszych i droższych niż rzepakowy) , bo pozostałe np. z orzechów arachidowych , czy sezamu mają posmak tego z czego się wywodzą . Poza wszystkim innym , ma też wysoką temperaturę spalania i niełatwo go przypalić ... Jest bardzo drogi - ale znakomity . Używam go do takich potraw , gdzie nie chcę wprowadzać kolejnego smaku ... (np. do gofrów i naleśników dla dzieci)

    Pozdrowienia
    Joanna
    ...

    Faza I 27.07 - 31.07 2,4 kg
    Faza II 01.08 - nadal ...

  8. #2448
    LaLoba jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-08-2005
    Mieszka w
    Aachen
    Posty
    0

    Domyślnie

    Olej lniany stosuje sie ponoc tylko na zimno - czyli do wszelkich salatek.Mam takowy i musze Wam powiedziec,ze ma troche inny smak.Nie wiem czy lepszy czy gorszy,ale w sumie jak juz sie w tej salatce "przegryzie" to calosc jest smaczna.

  9. #2449
    zuzanka0312 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-07-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Kasia masz racje własnie wyczytałam ,ze nie wolno podgrzewać oleju lnianego a jeśli olej z pestek winogron nie ma smaku i zapachu jak mówi Joasia może warto spróbować
    Dorota zaopmnij o biedronkach tam to pewnie olej do samochodów sprzedają

  10. #2450
    Awatar sekretareczka
    sekretareczka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    17-06-2005
    Mieszka w
    Grzeszyn
    Posty
    6,059

    Domyślnie

    Basia, to może na ten lniany się przerzucimy, jeśli nie jest taki zły
    chociaż i to tłuszcz i to ... a 20 kalorii w jedną czy drugą stronę co za różnica. Przecież jeśli się teraz dodaje to głównie słonecznikowy, a nie ten rzepakowy z zamierzchłych czasów, który był niezdrowy
    Na pewno powrócę do właściwej wagi

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •