Mieso, ryby - z panierką czy bez:)
Witam,
wszyscy wiemy, że kotlet schabowy z panierką ma więcej kalori niż sam.
A jak jest z rybką?
Ja jem bez panierki, obsypuje tylko przyprawą do grila, papryką i wtedy kotlecik jest czerwony i pięknie zroumieniony.Czasami dodaje czosnek przeciśnięty przez praskę.
Rybę jadłam bez panierki, ale zastanawiam się czy nie będzie to mialo mniej kalori kiedy usmaże z panierką a potem ją zdejmę..
Jak myślicie?
A jak wy robicie.
Podajcie przepisy na kotlety czy rybki..
PS Kiedyś kładłam jeszcze na kotleta kawałek żóltego sera, podczas smażenia roztapiał się i było pycha :wink:
Bardzo dobry tez jest kotlet z podrobionymi płatkami kukurydzianymi jako panierka, robi się wtedy taki chrupiący :lol:
Ile tłuszczu dajecie podczas smażenia? Ja tylko troszkę żeby się nie przypaliło.