Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Mieso, ryby - z panierką czy bez:)

  1. #1
    cheerli jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    05-10-2005
    Posty
    0

    Domyślnie Mieso, ryby - z panierką czy bez:)

    Witam,
    wszyscy wiemy, że kotlet schabowy z panierką ma więcej kalori niż sam.
    A jak jest z rybką?


    Ja jem bez panierki, obsypuje tylko przyprawą do grila, papryką i wtedy kotlecik jest czerwony i pięknie zroumieniony.Czasami dodaje czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Rybę jadłam bez panierki, ale zastanawiam się czy nie będzie to mialo mniej kalori kiedy usmaże z panierką a potem ją zdejmę..
    Jak myślicie?


    A jak wy robicie.
    Podajcie przepisy na kotlety czy rybki..

    PS Kiedyś kładłam jeszcze na kotleta kawałek żóltego sera, podczas smażenia roztapiał się i było pycha
    Bardzo dobry tez jest kotlet z podrobionymi płatkami kukurydzianymi jako panierka, robi się wtedy taki chrupiący

    Ile tłuszczu dajecie podczas smażenia? Ja tylko troszkę żeby się nie przypaliło.

  2. #2
    Kincia jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-01-2005
    Mieszka w
    Cieszyn
    Posty
    0

    Domyślnie

    Ja np dzisiaj na obiadek zrobiłam zapiekane filety z mintaja w piekarniku bez tłuszczu,wysmarowałam je przyprawami, pieprzem,solą i skropiłam cytrynką i nasmarowałam czosnkiem
    Potem podpiekłam na 15 min.na 200stopni , potem wyjęłam ,połozyłam pieczarki z cebulką, troszkę jogurtu naturalnego i starty żółty ser w średniej ilości (wiadomo ,kaloryczna przyjemność). troszke przyprawy curry i włożyłam spowrotem do piekarnika i czekałam az ser stopnieje.
    Efekt, moze potrawa ta nie jest mało kaloryczna, ale w średnich ilościach nie dochodzi nawet do 400kcal razem, a poza tym jest bardzo smaczna i bez panierki , na która ewidentnie przypada duzo kalorii.
    Nawet narzeczonemu smakowało...z czego jestem zadowolona

  3. #3
    cheerli jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    05-10-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Musze kiedys spróbowac. B. dobry pomysł

  4. #4
    Kasia Cz. Guest

    Domyślnie

    Dla rodzinki smażę tradycyjne kotlety i rybkę, czyli w panierce.

    Dla siebie natomiast rybkę nacieram przyprawami - najczęściej taką gotową mieszanką do ryb - czekam troszkę aż rybka przejdzie tymi przyprawami, potem na patelkę teflonową wlewam dosłownie 1/2 łyżeczki oliwy i na tym tę rybkę "smażę".
    Jest pyszna.
    Bardzo lubię pangę, to jest wspaniała rybka, białe mięsko, absolutnie się nie rozpada i w ogóle nie śmierdzi rybą.
    Super!
    A no i oczywiście skrapiam rybkę cytrynką, posypuję świeżo posiekanym koperkiem.
    Można też położyć na tak przyrządzoną rybkę wióreczek masełka, ale dosłownie wióreczek, tak dla smaku, żeby nie podwyższać kaloryczności.

    Można też tak przyrządzić np. pierś kurczaka, tylko trzeba ją pokroić wzdłuż w cienkie plastry, żeby szybciutko na teflonie i odrobinie oleju się przysmażyła.

    Osobiście z panierką nie jadam nic

  5. #5
    cheerli jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    05-10-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Ja też uwielbiam pangę
    Miałam dzisiaj na obiadek..
    Ile kcal ma taki średni filet?

  6. #6
    Kasia Cz. Guest

    Domyślnie

    Bardzo proszę, oto kilka faktów dotyczących PANGI:

    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

  7. #7
    bobsonek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-02-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    ile kalorii ma taka 'porcja' panierki na mały kawałek rybki, mintaja konkretnie?
    wiem wiem mogę sobie to policzyć sama ale dzisiaj nie mam siły na liczenie kalorii, przynajmniej na razie, jestem zła na moją dietę a raczej na brak jej rezultatów... grr mam zły poranek :P

    ja zawsze jadłam rybę z panierką, kotlety też, ostatnio usmażyłam sobie mintaja bez panierki i żadnych przypraw, jedynie odrobina oleju i też było pyszne ryba sama w sobie jest pyszna więc nie potrzebuje żadnych 'wspomagaczy' typu panierka (kto to w ogóle wymyślił? :P ), dzisiaj kupię chyba jakąś dobrą przyprawę do ryb, może też zacznę smarować przyprawami i ziołami moje fileciki

  8. #8
    hiphopera jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    2

    Domyślnie

    ja kotlety jem tylko z panierka .. wiem , wiem 100 g ma 300 kcal ,ale trudno sie mowi ... do tego micha surowki i akutrat na obiad kalorycznos ok Ewentualnie mozna zrobic tak ze jak ma sie fileta to na patelnie bez tluszczu etc , na suchej panierce usmazyc ... mniam wychodzi taki chrupiacy

    a rybe jem tak jak wszyscy czyli w piekarniuki z przyprawami

  9. #9
    MlodyAniolek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-05-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Mysle,ze juz same przyprawy potrafia zdzialac cuda i panierka nie jest nawet potrzebna.ja akurat rybek nie jem,ale, gdy robie sobie np kotleciki sojowe to czesto tez obtaczam je w otrebach owsianych i srrru na teflonik . Pychotka, tak fajnie sie zawsze rumienia Polecam,gdy ktos chce sobie urozmaicic jedzonko albo nie umie zyc bez panierki

  10. #10
    cheerli jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    05-10-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Ja swojego czasu, kiedy jadłam na obiad kotlety sojowe jadłam z panierką.
    Ale ostatnio ich nie jem, tylko filety z kurczaka bez panierki

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •