-
RYŻ BRĄZOWY !!!!!!
Witam, wszedzie czytam zeby jesc ryz brazowy, albo dziki, wiec postanowilam ze sobie zrobie. Gotowalam go chyba z 40 minut (myslalam ze umre z glodu juz :D ), i nie wiem czemu w tym ryzu byly jakies twarde kawalki nie wiem czy to nie jakies luski czy cos w trym rodzaju. Moze zle go zrobilam albo byl beznadziejnej firmy (niestety nie pamietam jakiej), czy wy tez tak macie, prosze o odpowiedz bo wepchalam to na sile i od tej pory nie robilam bo bylo okropne.
Dzieki pozdrowienia
-
zgadza sie...wszystko zalezy od firmy..ja np.jadam jedynie uncle ben's..bo jest najsmaczniejszy...ale faktycznie ryż brązowy jest w niewielkiej ilości przetwarzany...to tez stad Twoje "twardosci"pod ząbkami;)Nie wiem czy lubisz...ja sie przekonałam do kaszy gryczanej..z sosem słodko kwasnym..i troszke suróweczki..pychota...kasze zawieraja mnostwo krzemu...ktory przyczynia sie do wzrostu paznokci,włosów..promiennej cery...polecam;)
-
Ryż brązowy
Niestety tak to juz jest, że kole w ząbki :D Niemniej jednak można się przyzwyczaić, ja na początku nie cierpiałam
Pomyśl sobie ile zanieczyszczeń wymiata z przewodu pokarmowego, wtedy lepiej wchodzi :P
-
[Nie wiem czy lubisz...ja sie przekonałam do kaszy gryczanej..z sosem słodko kwasnym..i troszke suróweczki..pychota...kasze zawieraja mnostwo krzemu...ktory przyczynia sie do wzrostu paznokci,włosów..promiennej cery...polecam;)[/quote]
Dzieki. chyba dzisiaj sprobuje moze faktycznie polubie :D :D pozdrowienia
-
No co wy dziewczyny ja ryż brązowy uwielbiam i wcale nie kupuję super drogiego, fakt że trzeba gotować minimum 30 minut, ale smakowo jest o 100 % lepszy od białego :!: Dla mnie trochę jakby czuć orzechami :?: :!:
-
Niby jest nmiedobry (nigdy nie jadłam) ale to on jest najzdrowszy z wszystkich ryżów....i tak samo makarony;)
Już nie mam co się napalać na biały. Mnie tuczą węglowodany :(
Pozdówka:*:*
Aha. Ja ostatnio jestem na kopenhaskiej i przemogłam się...ZJADŁAM BROKUŁY! szpinak zamieniłam bo go też raz zjadłam i czułam sie niedobrze tak jak ty po ryżu :D:D
-
ja szczerze mowiac nie jadlam jeszcze brazowego ryzu:/