Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: RYŻ BRĄZOWY !!!!!!

  1. #1
    asia8 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    14-06-2006
    Posty
    0

    Domyślnie RYŻ BRĄZOWY !!!!!!

    Witam, wszedzie czytam zeby jesc ryz brazowy, albo dziki, wiec postanowilam ze sobie zrobie. Gotowalam go chyba z 40 minut (myslalam ze umre z glodu juz ), i nie wiem czemu w tym ryzu byly jakies twarde kawalki nie wiem czy to nie jakies luski czy cos w trym rodzaju. Moze zle go zrobilam albo byl beznadziejnej firmy (niestety nie pamietam jakiej), czy wy tez tak macie, prosze o odpowiedz bo wepchalam to na sile i od tej pory nie robilam bo bylo okropne.
    Dzieki pozdrowienia

  2. #2
    szycha69 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    05-09-2005
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    3

    Domyślnie

    zgadza sie...wszystko zalezy od firmy..ja np.jadam jedynie uncle ben's..bo jest najsmaczniejszy...ale faktycznie ryż brązowy jest w niewielkiej ilości przetwarzany...to tez stad Twoje "twardosci"pod ząbkamiNie wiem czy lubisz...ja sie przekonałam do kaszy gryczanej..z sosem słodko kwasnym..i troszke suróweczki..pychota...kasze zawieraja mnostwo krzemu...ktory przyczynia sie do wzrostu paznokci,włosów..promiennej cery...polecam

  3. #3
    Szara Myszka Guest

    Domyślnie Ryż brązowy

    Niestety tak to juz jest, że kole w ząbki Niemniej jednak można się przyzwyczaić, ja na początku nie cierpiałam
    Pomyśl sobie ile zanieczyszczeń wymiata z przewodu pokarmowego, wtedy lepiej wchodzi :P

  4. #4
    asia8 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    14-06-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    [Nie wiem czy lubisz...ja sie przekonałam do kaszy gryczanej..z sosem słodko kwasnym..i troszke suróweczki..pychota...kasze zawieraja mnostwo krzemu...ktory przyczynia sie do wzrostu paznokci,włosów..promiennej cery...polecam[/quote]

    Dzieki. chyba dzisiaj sprobuje moze faktycznie polubie pozdrowienia

  5. #5
    tudimisia jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    25-07-2006
    Mieszka w
    Gdańsk
    Posty
    1

    Domyślnie

    No co wy dziewczyny ja ryż brązowy uwielbiam i wcale nie kupuję super drogiego, fakt że trzeba gotować minimum 30 minut, ale smakowo jest o 100 % lepszy od białego Dla mnie trochę jakby czuć orzechami

  6. #6
    Guest

    Domyślnie

    Niby jest nmiedobry (nigdy nie jadłam) ale to on jest najzdrowszy z wszystkich ryżów....i tak samo makarony

    Już nie mam co się napalać na biały. Mnie tuczą węglowodany

    Pozdówka:*:*
    Aha. Ja ostatnio jestem na kopenhaskiej i przemogłam się...ZJADŁAM BROKUŁY! szpinak zamieniłam bo go też raz zjadłam i czułam sie niedobrze tak jak ty po ryżu

  7. #7
    grubasek1992 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    10-04-2006
    Posty
    79

    Domyślnie

    ja szczerze mowiac nie jadlam jeszcze brazowego ryzu:/
    http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/s...?p=154#post154

    waga 55 ;(
    wzrost: 163
    BMI : 20.7
    łydka: 35cm
    kolano: 38cm
    udo: 53cm
    biodra: 86cm
    przed pępkiem: 79cm
    talia: 65cm

    kolejne ważenie 31.07

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •