Jak moge sobie dietetycznie zrobic sos pomidorowy do spaghetti? I ile ma taki w torebce? Bez miesa oczywiscie... Z gory dziekuje
Wersja do druku
Jak moge sobie dietetycznie zrobic sos pomidorowy do spaghetti? I ile ma taki w torebce? Bez miesa oczywiscie... Z gory dziekuje
Ten z Łowicza w słoiku ma w słoiku 250 gram, a 100 gram ma 85 kcal, wiec pół słoika i tylko stówka.
hm...ja robie tak...:
cebula w piórka na teflon bez tłuszczu...
jak sie zrumieni cebulka wrzucam polpa di pomodoro (takie w puszce bez skórki- albo przetarte, albo prawdziwe jak jest sezon, tylko skórę trzeba zdjąć)
i podduszam. mozna dodać troche wody.
przyprawiam, na koniec czosnek, bazylię i oregano (albo bez)
zero tłuszczu, szybciutko i smacznie.
zeby mi sie nie znudzilo to mieszam. czasme z czosnkiem , czasem bez, czasem z bazylia czasem bez..itd...
pycha!
oni jedzą zupełnie inny sos do spaghatti, ale tłusty straszelnie :cry:
aj wole sobie oddzielnie upichcic... :wink:
za odpowiedzi na moje pytanko ! Buziaki dla was i trzymajcie sie cieplo!