Robisz sama musli ?! jak ?! Moja mam kiedyś próbowała ale jej się w piekarniku spaliły -.- znaczy ona takie crunchy robiła :P
Wersja do druku
Robisz sama musli ?! jak ?! Moja mam kiedyś próbowała ale jej się w piekarniku spaliły -.- znaczy ona takie crunchy robiła :P
mieszam w misce platki owsiane otreby owsiane moga byc jeszcze jakies inne platki zalezy co lubisz dajesz olej i miod to sie troche skleja i to jest baza mozesz dac platki migdalowe orzechy co chcesz i pieczesz w piekarniku ja pieklam chyba 20 min q 150 czy 180 ale czesto do nich zagladalam jakies 5 min przed koncem dalam rodzynki mozesz tez przed pieczeniem wkroic jakies jablka brzoskwinie czy co tam chcesz;]
Hmm coś czuję, że by mi się nie chciało robić :P Po co kiedy czeka na mnie fitella xD branoc wszystkim :)
Co dzisiaj tutaj tak ciicho?? :(
A skoro mowa o płatkach to mam pytanie - o owsiankę ;)
Otóż mi się marzy owsianka taka bardzo gęsta....taka jakby papka.
Bo jak sie zaleje płatki owsiane mlekiem to takie coś nie wychodzi...
więc jak to zrobić zeby gęste wyszło ??
moze lepsza bedzie kasza manna ?? :)
Ale ja chcę owsianke a nie kaszke manne ;)
To tak jakbym zaproponowała kisiel zamiast budyniu ;)
Ja gęstą owsiankę robię tak : Do garnuszka wsypuję płatki owsiane i zalewam mlekiem (można wodą, ale na mleku lepsza) tak, żeby je lekko przykryło i gotuję mieszając. I później zależnie od konsystencji dolewam mleczka :). Można też w drugą stronę. Nalać mleka i wsypywać płatki owsiane, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
dzięki, spróbuję :)
A tak sobie przegladałam net i ludzie się skarżą, ze im zawsze właśnie za gęsta wychodzi,
a oni chcą rzadką :lol:
Jak dla mnie nie problem z gęstej zrobić rzadką :D
Ehh wszędzie to gotowanie.. ;P