Tu cichy wielbiciel twoich przepisow. Ujawniam sie , bo jakos nic nowego nie ma :cry: i chce cie zmotywowac do dalszego pisania . Ale rozumiem - jak by mi mojego nicka skasowali , chyba bym sie wsciekla :evil:
Pa pa!
Wersja do druku
Tu cichy wielbiciel twoich przepisow. Ujawniam sie , bo jakos nic nowego nie ma :cry: i chce cie zmotywowac do dalszego pisania . Ale rozumiem - jak by mi mojego nicka skasowali , chyba bym sie wsciekla :evil:
Pa pa!
Obiecuje od jutra znów klepac . Znalazłam kilka fajnych przepisów :)
Warzywa duszone w jogurcie
Składniki na 4 porcje :
2 małe cukinie
4 marchewki
por
czerwona i zielona papryka
200 g pieczarek
szklanka naturalnego jogurtu
cwierć szklanki rosołu drobiowego z kostki
natka
200 g startego sera zółtego
sól
pieprz
marchew i pora ubrac , z papryki usunąć nasiona. Wszystko umyś , osuszyć i pokroić na kawałki. Pieczarki pokroić w plasterki. zalać rosołem i jogurtem, doprawić do smaku
Dusić pod prykryciem 20 minut, posypac serem i natką i dusić jeszcze 5 minut.
1 porcja ma 287 kcal :)
Smacznego
niezapominajko? Jak to się podusi z jogurtem to się nie zetnie?....Może dać go lepiej na końcu i tylko ciutkę pogrzać?....Bardzo proszę o praktyczne wskazówki, bo brzmi to bbaaaaardzo apetycznie i spróbuję zrobić! Aaaaa i pytanie świadczące o moim tragicznym poziomie kulinarnym, czy cukinię obiera się ze skóry? Jak grubo?.....
Przepisy dajesz cudne, serdecznie pozdrawiam!
Do podgrzewania doskonaly jest jogurt Zott, nie wiem czy on nie jest jakos "ulepszany" ale nigdy mi sie nie scial a robie na nim sos koperkowy czy czosnkowy i dodaje do zup. Nie wiem jak sie zachowa przy 20 min duszeniu , ale sprawdze niebawem :wink:
chcialabym zaznaczyc ze ja tez czytam :)
niezapominajka19 :!: :!:
Czy będą jeszcze jakieś przepisy :?: :?:
bo coś ostatnio cichutko :cry: , a recepturki podajesz wspaniałe :D
czekamy na dalsze przepisy:))
ciekawe przepisiki :) Warte wypróbowania