Od dzisiaj postanowiłam serwować wam moim zdaniem dobre przepisy na jedzonko
1. Zupka kapuściana wariant podstawowy
Składniki :
duża głowka białej kapusty,
2 papryki ( czerwona i zielona)
nieduży seler naciowy
6 cebul dymek
por
3 ząbki czosnku
duza puszka koncentratu pomidorowego
2 kostki bulionu warzywnego
sól
bazylia
tymianek
oregano
koperek
pietruszka
pieprz do smaku
Kapustę drobno poszatkować , paprykę oczyścić z nasion i pokroić w drobne paseczki . Cebulę i por pokroić w krążki , seler w kostkę . Czosnek rozgnieść na prasce. Pokrojone warzywa dac do dużego garnka, zalać wodą . Po zagotowaniu doda c kostki bulionu. Gotowac tak długo, aż warzywa będą miękkie . Doprawić ziołami, solą i pieprzem oraz dodac koncentrat.
Zakładki