Kulinarne przepisy niezaapominajki
Od dzisiaj postanowiłam serwować wam moim zdaniem dobre przepisy na jedzonko :)
1. Zupka kapuściana wariant podstawowy
Składniki :
duża głowka białej kapusty,
2 papryki ( czerwona i zielona)
nieduży seler naciowy
6 cebul dymek
por
3 ząbki czosnku
duza puszka koncentratu pomidorowego
2 kostki bulionu warzywnego
sól
bazylia
tymianek
oregano
koperek
pietruszka
pieprz do smaku
Kapustę drobno poszatkować , paprykę oczyścić z nasion i pokroić w drobne paseczki . Cebulę i por pokroić w krążki , seler w kostkę . Czosnek rozgnieść na prasce. Pokrojone warzywa dac do dużego garnka, zalać wodą . Po zagotowaniu doda c kostki bulionu. Gotowac tak długo, aż warzywa będą miękkie . Doprawić ziołami, solą i pieprzem oraz dodac koncentrat.
Re: Kulinarne przepisy niezaapominajki
Cytat:
Zamieszczone przez niezapominajka19
Od dzisiaj postanowiłam serwować wam moim zdaniem dobre przepisy na jedzonko :)...
niezapominajko19 czy będą następne przepisy :?:
te 2 już przetestowałam i :D :D :D :D czekam na następne z niecierpliwością :!:
:D POZDRAWIAM :D
op
Zupa z cukinii z pieczarkami
Zupa z cukinii z pieczarkami
Porcja dla 4 osób. Czas przygotowania - około 40 minut.
4 cukinie
1 cebula
1 ząbek czosnku
150 g pieczarek ( tylko kapelusze)
sok z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
1 litr wywaru warzywnego
2 gałązki estragonu
pieprz
sól
umyć cukinie, odciać końce, a miąższ pokroić na drobne kawałki. Obrac cebulę i pokroić w drobną kostkę . Obrać czosnek. Umyć pieczarki i pokroić na cienkie plasterki. Skropić sokiem z cytryny
Rozgrzać w garnku oliwę z oliwek, poddusić na niej cebulę . Dodac cukinię i czosnek , przykryc pokrywką , dusić około 5 minut
całosć zmiksować i wlać do garnka. Dodać wywar warzywny i gałążki estragonu. Przyprawić zupę solą oraz pieprzem i jeszcze raz zagotować
Grzyby smażyc przez kilka minut na teflonowej patelni. Wyjąć z zupy gałązki estragonu i dodac pieczarki.