Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: sosiki Pudliszki :) mniaaami

  1. #1
    frytex jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    18-01-2005
    Posty
    0

    Domyślnie sosiki Pudliszki :) mniaaami

    są pyszniutkie idealne do makaronu czy ryzu
    ale....co o nich sadzicie? chyba nie sa szkodliwe?maja jakies wartosci odzywcze?
    a moze ktos sie orientuje ile maja kalorii??
    ja osobiscie uwazam,iz sa o wiele lepsze niz te "z proszku",ale zapewne nie dorownuja domowym....eh,te zagestniki.....

  2. #2
    dorex3 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    24-04-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Sos do spaghetti z serem +20% GRATIS

    Opakowanie: słoik 575g
    Sugerowana cena detaliczna: 4,85zł

    Skład: koncentrat pomidorowy (12%), cebula, cukier, acetylowany adypinian diskrobiowy - zagęstnik, śmietana, olej roślinny, sól, aromaty (w tym sera), przyprawy.


    Sos do spaghetti ze śmietaną +20% GRATIS

    Opakowanie: słoik 575g
    Sugerowana cena detaliczna: 4,85zł

    Skład: koncentrat pomidorowy (14,3%), cebula, śmietana (8,5%), cukier, acetylowany adypinian diskrobiowy- zagęstnik, olej roślinny, sól, koncentrat pomidora w proszku, przyprawy, czosnek.


    Sos do spaghetti z oliwkami +20% GRATIS

    Opakowanie: słoik 575g
    Sugerowana cena detaliczna: 4,85zł

    Skład: koncentrat pomidorowy (14,3%), cebula, oliwki czarne (4,75%), cukier, acetylowany adypinian diskrobiowy - zagęstnik, czosnek, koncentrat soku jabłkowego, olej roślinny, sól, koncentrat pomidora w proszku, przyprawy, ekstrakt warzywny, kwas cytrynowy - regulator kwasowości, aromat.


    Sos do spaghetti oryginalny +20% GRATIS

    Opakowanie: słoik 575g
    Sugerowana cena detaliczna: 4,85zł

    Skład: woda, koncentrat pomidorowy, cebula, cukier, acetylowany adypinian diskrobiowy - zagęstnik, koncentrat soku jabłkowego, olej roslinny, sól, marchew, przyprawy, kwas cytrynowy - regulator kwasowości, ekstrakt warzywny, aromaty.

    Tylko tyle znalazlam o sosikach ale sie nimi zajadam bo sa pyszne

  3. #3
    dzana jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    0

    Domyślnie

    a moze ktos podalby jakis domowy sosik light do spaghetti, jezeli taki w ogole istnieje :P

  4. #4
    Yanna jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    06-11-2005
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    17

    Domyślnie

    Kupujesz przecier pomidorowy (nie koncentrat! ) w kartoniku albo puszkowane pomidory w zalewie, do rondla, podgotowujesz (pomidory dziamgasz dodatkowo), dodajesz szczyptę cynamonu, czosnek i jakie chcesz przyprawy (z suszoną bazylią wychodzi ciekawie, zupełnie inaczej niż ze świeżą) i polewasz tym makaron. Na koniec polewasz oliwą z oliwek.

    Można dodać parmezan (w sumie lekki jest więc nie za dużo kcal wyjdzie )

    Jedynym minusem tego pysznego i co ważne szybkiego rozwiązania jest to, że do przecieru zdaje się zawsze dodają sól, a pomidory w puszcze bez soli robi zdaje się jedna firma....

  5. #5
    ala2 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-07-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Sos do spaghetti:

    podsmaż na oliwie cebulkę pokrojoną w drobną kostkę (wersja light to: kupić suszoną cebulkę np. Baklland i dusić w małej ilości wody zamiast oliwy)

    dodać koncentrat lub lepiej przecier lub pomidory z puszki i smażyć dalej

    dodać przyprawy: czosnek (jeśli dajesz świeży to wrzuć cienko pokrojony pod koniec smażenia cebuli, jeśli w proszku możesz dać później), przyprawę maggi/vegetę, sól, pieprz.

    Jak lubisz możesz podczas duszenia z pomidorami dać suszoną bazylię i/lub oregano.

    Na koniec jak chcesz możesz sos zmiksować, wtedy będzie gładka masa. Je się go z makaronem, ryżem itd.Można posypać parmezanem

    Smacznego

  6. #6
    Awatar gigii
    gigii jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Olsztyn
    Posty
    6

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •