No dokładnie takie. Narazie mam śliwkowe, bo takie tylko były. Na opakowaniu widziałam, że są jabłkowe. Muszę poszukać w markecie:)
Wersja do druku
No dokładnie takie. Narazie mam śliwkowe, bo takie tylko były. Na opakowaniu widziałam, że są jabłkowe. Muszę poszukać w markecie:)
A ja dosypuję otręb do jogurtu naturalnego albo wyjadam łyżką z pudełka. Kocham je!
ja też ja też!!! granulowane jabłkowe !!!!! mniam!!!!!!! a płatki owsiane to w ogóle mój przysmak :D
Łyżka otrębów żytnich granulowanych ze śliwką - 36 kcal
2 takie łychy i jogurt jogobella light= pyszne II sniadanko, no i cała masa błonnika.
Wielka FAnka Otrębów Żytnich
JA, gdy mam ochote na słodkie - a zdarzają sie takie chwilke , oj zdarzają ... - to do szklanki wrzucam otręby i mieszam z miodem :) JEdnak najczesciej tak robie z platkami owsianymi :wink:
A co do przepisu,Kasia Cz., czy moglabys go tu umiescic?? chodzi o te placuszki :):) :P
Tak , tak prosimy o przepis!
A ja właśnie wpadłam na pomysł, żeby z żytnich granulowanych zrobić lightowe ciastka. Np wymieszać je z jakimś białkiem (ew. żółtkiem) i miodem?:roll:
Jak wyjdzie, to dam znać...
Narobiłyście mi ochote na te otręby owsiane. Moja siostra kiedyś robiła pyszne cukierki z nich, ale nie będe wam robić smaka (i sobie ;P ). Może dołącze je do menu kolacji, gdzie narazie króluje manna? ;)
otreby to to samo co platki owsiane? ;) ja zalewam lyzke platkow wrzatkiem, czekam az beda miekkie, a potem albo dodaje 100ml cieplego mleka 0%, albo rozgnieciona polowke banana, albo starte jablko i cynamon. do tego pokruszone 2 pastylki slodzika, bo nie mam w proszku :>
Otręby to jednak nie to samo co płatki...
Ja w końcu nauczyłam się robić owsiankę :D, ale zamiast samych płatków owsianych biore...musli!! Tam jest tego pełno a do tego rodzynki, orzechy...mmm....dodaje inkę (takie zboczenie) słodzik i cynamon ;P
Witam Wszystkich :!:
Ja robię omlet z otrębami (zamiast mąki). Trzy jajka utrzepuje z 3 łyżkami otręb i sole lub słodze w zależności od tego z czym będę jadła. Masę wylewam na gorącą patelnię i na małym ogniu trzymam aż wyrośnie pękny omlet. Oczywiście musi się pec z obu stron. Jeśli na słodko to smaruje go dżemem i smacznego.
Pozdrawiam :D