no myślę, że można zastąpić, no ale to zamiast cukru, bo miodek to obowiązkowo
Wersja do druku
no myślę, że można zastąpić, no ale to zamiast cukru, bo miodek to obowiązkowo
dodajcie te wartosci do teblic kalorycznych, a tu przepiski :P
i tak to, co sie doda do tablic jest widoczne tylko dla tego, kto dodał...
Eee... a ja myślałam, że dla wszystkich. :| No a z miodkiem to wiadomo, że zostaje :D To co chciałabym z tamtąd wywalić to cukier i bułka tarta. No chba, że ona jakiś wielki cel odgrywa w tym wypieku :wink: No, a z tym sernikiem też słyszam, że boki 5cm/5cm tylko zastanwaiałam się jak to z wyskokością, bo np. sernik mojej mamy jest takie trochę spłaszczony. :P Ostatecznie mogłabym znaleźć skądś ten przepis i pododawać wszystkie składniki, ale to kupa roboty... :wink:
no o wysokości to nie pomyślałam :wink: A co do tej bułki tartej to nie wiem... to może by wyszło na papierze pergaminowym (wtedy eliminujemy tłuszcz i bułkę).. nie wiem... nie wszystkie ciasta wychodza na pergaminie. Mysle, że trzeba by sie przyjzec konsystencji tego ciasta. Są też formy do pieczenia, na których niby nie trzeba uzywać tłuszczu ani posypki... nie mam takich, więc nie powiem, czy dobre
Cóż, poeksperymentuję :) Chyba nie puiszczę domu z dymem :P Takie świąteczne ciasto (a przynajmniej mi takie piernik się kojarzą z świętami) będą w sam raz na wigilię i święta. :) Qwerq, a co ty masz za książeczkę? Kiedyś znalazłam na stronie empiku, taką książkę z przepisami różnymi dietetycznymi i tam w opisie było też, że są nawet dietetyczne przepisy na ciasta, ale jak przyszło co do czego to w sklepie jej nie było. :|
na Allegro sobie kupiłam "Nowoczesna dietetyczna książka kucharska"
http://www.rodzinna.pl/rodzinna/prod...roducts_id=514
o, takie cuś