-
a czy ja mogłabym prosić o przepis na omlet z dżemem?
bo taki normalny omlet - czyli jajka rozbełtane z przyprawami i śmietną/mlekiem/wodą, usmażone i złożone na pół do dżemu mi mimo wszystko nie pasują :)
heh, przepraszam za zamieszanie, pytanie nieaktualne
już mi wszystko pasuje...
sama podawałam na tym forum przepis na taki omlet
omlet
przepisałam go skądś, a że nigdy omletów nie robiłam, to o tym całkowicie zapomniałam :oops:
dzisiaj zrobiłam swój pierwszy w życiu omlet. taki jak opisany ten z dżemem, ale zamiast dżemu położyłam sobie plasterek chudej wędlinki. pychotka.
pozdrawiam wszystkich omleto-żerców i przepraszam za zamieszanie
-
Ale przecież do omletów dodaje sie cukier. Czy mozna go czyms zastapić albo w ogole nie dodawać? Omlet nie będzie wtedy mniej smaczny?
-
cukier? nie słyszałam o tym!
mi tego omleta robiła mama, ale mówiła, ze jedynymi składnikami są jajka :?
najpierw miksuje się białka, a potem dodaje sie żółtka i miksuje sie razem z żółtakmi i na patelnie :D
-
Die, przecież to tylko jedna łyżka cukru, którą możesz zamienić na łyżeczkę (zawsze to o połowę kcal mniej).
Omega zajrzyj tutaj: http://gotowanie.x3m.pl/index.php?przepis=54
-
No, oki, może są smaczne, ale jakoś nie sycące. Omleta jem wtedy. kiedy mam
W I E L K Ą ochotę na coś słodkiego. Normalnie raczej je omijam;-) Aha! Ja jak już sobie je robie to z jednego jajka. Czy wtedy mogę sobie te 220 podzielić na pół?;-)
-
Bo trudno jest się najeść jednym jajkiem. ;)
Wczoraj zrobiłam sobie omlet na obiad i nie byłam po nim głodna przez kilka godzin, więc... :)
-
Albina, widzę na suwakach, ze jedziemy równo :D i chyba omlety Nam nie przeszkodziły :lol:
powodzenia :!:
-
przepraszam a ja mam takie pytanie...
te rozbeltane jajka na omlet (czy musza byc bialka oddzielnie z zoltkami?) to jak je juz na patelnie wywale to mam ich nie mieszac tak?
i czy to tylko jajka? bez cukru/soli, bez niczego :?: :?:
to sie smazy na maselku czy oleju?
wybaczcie ale nie jestem niezorientowana a chcialabym poprobowac tylko musze dokladnie wiedziec co i jak :D
-
ja znam tak:
białka się miksuje, potem dodaje się żółtka i się miksuje, mozna dodać sól do smaku, cukier itp. a potem to na patelnie, moze być olej :D
-
w sumie ja też znam taki przepis.. dopiero z tego forum dowiedzialam sie ze ludzie dodają mąkę cuier i dżemy do omleta :D
no ale niestaty dowiedzialam się roche nie w pore więc omleta z mąką na słodko wypróbuję hmm jak waga pokaże 52 hihihi co to bedzie za święto :P