a najlepsze to z czekoladą i bitą śmietaną :P:)
ale z jogurcikiem też są pyszne :)
Wersja do druku
a najlepsze to z czekoladą i bitą śmietaną :P:)
ale z jogurcikiem też są pyszne :)
scierac jablko do ciasta??
no nalesniki sa pyszne np z nutella albo dzemem truskawkowym :D:D:D
ale jeszcze bardziej wole domowe gofry :D w ksztalcie serduszek (taka mam gofrownice_ po prostu pychota :D
odwolanie do naleśników - kiedys w temacie "ile to ma kcal" bylo moje pytanie o nie :D i taki nalesniczek normalnej grubosci z normalnergo mleka (1,5%) ktory przykrywa taki duzy plaski talerz ma 140 kcal ;) malo, a za to jak cieszy :lol:
Noooo mniamtaki naleśniczek ... Hmm ... Dochodze do wniosku że jak siedze na tym forum to zaraz mi się chce coś słodkiego :D hehehe
Diamond - w domu nie robimy takich tych cieniutkich białych tylko takie nadmuchane - gotowy naleśnik jest nawet z centymetr gruby i właśnie w takie ciasto wcieramy jabłka - nie trzeba potem żadnej masy do wypełniania, są pyszotne tak jak są :wink:
Hehe, widzę, że nie tylko ja tutaj kocham naleśniki :)
Co do moich to też są takiej wielkości, że przykrywają talerz, ale
są cieńcze od zwykłych(nazywają się "bibułkowe") i dlatego liczyłam trochę mniej kcal.
A co do tych z jabłkiem to u mnie się nie trze, tylko kroi w drobną kostkę i dodaje
do ciasta ;) I wtedy też wychodzą takie pulchne :)
Dziasiaj jak na razie:
ŚNIADANIE:
- 2Xwasa [56]
- 20 gram pasztetu drobiowego [57]
- czerwona herbata [0]
- duuży pomidor [50]
Total: 163 :) No może być :)
Mam takie trochę nietypowe pytanie:
Czy któraś z Was ma spodnie materiałowe z Orsaya rozmier 38?
Jeśli tak, to proszę podajcie swoje wymiarki w biodrach, brzuchu, pupie i udzie :)
Bo chce wiedzieć czy będą na mnie dobre ;)
38 ?? Blagam... Nie znam tego rozmiaru XD
do takieo naleśniczka dodaje sie niskokaloryczny dzemik 3nalesniki (choc ja zawssze jem 2) to jest pozniej 600 kcal najemy sie bardzo a to rownowartosc schabowego z dodatkami
600 kcal?? Chyba zawyżyłaś i to znacznie...
To chyba z 2/3 słoika dżemu tak wychodzi :wink: chociaż w sumie, każdy przyrządza inaczej :D