Mięso, wędliny, drób

Produkt Kalorie Węglowodany Tłuszcz Białko
Pierś z kurczaka bez skóry surowa 98 0 1.3 21.5
Polędwica wędzona z kurczaka 93 2.7 1.2 17.6
Polędwica wędzona z kurczaka 93 2.7 1.2 17.6
Potrawka z kurczaka 148 3.7 9 13.2
Skrzydło kurczaka 100 0 6.6 10.4
Udka gotowane 128 0 3.6 20.5
Udka pieczone 155 7.3
Udka smażone 145 0 6.8 0
Udka surowe 135 7
Wątróbki drobiowe 141 0.6 6.3 19.1
Wielkopolski pasztet z drobiu z pieczarkami 215 5.3 18.1 7.8
Żołądki kurczaka 115 4.2
Złote medaliony z kurczaka 226 12.6 14 12.4
Cynaderki cielęce surowe 85 3.5
Cynaderki w sosie pomidorowym 100 2.24
Cynadry duszone z pieczarkami 114 6.32
Cynadry gotowane 103 0 3.6 0
Flaki 84 0 2.2 16
Flaki gotowane bez sosu 102 3.6
Flaki surowe 85 0 2.2 0
Flaki w zagęszczonym sosie 119 3.8
Frankfurterki twinner 286 1 26 12
Kości wywar 5 0.73 1.2
Krew wieprzowa 73 0.4 0.4 16.6
Mózg cielęcy gotowany 142 7.6