Produkty zbożowe

Produkt Kalorie Węglowodany Tłuszcz Białko
Mąka pszenna. typ 2000 317 61.6 2.4 11.1
Mąka pszenna. typ 500 342 72.3 1.2 9.2
Mąka pszenna. typ 500. wzbogacona 342 72.3 1.2 9.2
Mąka pszenna. typ 750 330 68.2 1.8 9.1
Mąka Puszysta krupczatka (mąka pszenna typ 500) 342 71.6 1.6 10.3
Mąka Puszysta luksusowa (mąka pszenna typ 550) 343 71.1 1.7 10.8
Mąka Puszysta Perfekcja (mąka pszenna typ 550) 348 71.9 1.3 12.4
Mąka Puszysta poznańska (mąka pszenna typ 500) 341 71.8 1.4 10.3
Mąka Puszysta tortowa (mąka pszenna typ 450) 343 72.72 1.7 10.8
Mąka ryżowa 368 0 1.42 0
Mąka sojowa odtłuszczona 330 38.4 1.2 47
Mąka sojowa pełnotłusta 472 20.1 23.5 45
Mąka sojowa pełnotłusta pieczona lub prażona 438 21.2 24.88 41.43
Mąka Tradycyjna krupczatka (mąka pszenna typ 500) 342 71.6 1.6 10.3
Mąka Tradycyjna luksusowa (mąka pszenna typ 550) 343 71.1 1.7 10.8
Mąka Tradycyjna poznańska (mąka pszenna typ 500) 341 71.8 1.4 10.3
Mąka Tradycyjna tortowa (mąka pszenna typ 450) 343 71.2 1.7 10.8
Mąka z orkiszu pełnoziarnista 316 59.4 2.1 14.9
Mąka ziemniaczana 342 83.9 0.1 0.6
Mąka ziemniaczana 357 83.08 0.34 6.9
Mąka żytnia razowa typ 2000 340 0 2.2 0
Mąka żytnia sitkowa typ 1400 342 0 2.2 0
Mąka żytnia starogardzka typ 1850 341 0 2.2 0
Mąka żytnia. typ 1400 325 68.1 2.2 7
Mąka żytnia. typ 1850 321 67 2.2 7.3