Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: PIZZA ....... Jak sobie z nią poradzić???

  1. #1
    futureslim2727 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    24-10-2005
    Posty
    0

    Domyślnie PIZZA ....... Jak sobie z nią poradzić???

    Hej hej ))


    Mam problem z pizzą...

    Zdarza mi sie zjesc w pizzerni pizze ( małą ) a jestem na diecie 1000 kal ... tzn. dopiero zaczynam tą dietkę. Dzis np. mi sie zdarzylo

    Jak ją liczyc??? W tabelach kalorycznych są różne zapiski jesli chodzi o pizze ale tak srednio wyliczylam ze na pizze trzeba liczyc ok.1000kal...

    Jecie pizze wogle w takim razie??? Chyba jadlospis na taki 'pizzowy' dzien musi wygladac nastepujaco: pizza, woda, woda, woda ...

  2. #2
    Awatar katson
    katson jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-01-2005
    Posty
    514

    Domyślnie

    Ja uwielbiam pizze i w dzien kiedy ja jem to raczej nie zaliczam tego dnia do dietkowego

  3. #3
    Glam jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    01-05-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    jak sobie radzić...właściwie to nie jeść,mały kawałek ma ok 250/300 kcal,albo patent modelek - nie jeść pieczywa z pizzy gdzieś to wyczytałam

  4. #4
    Awatar gigii
    gigii jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Olsztyn
    Posty
    6

    Domyślnie

    a ja robie wlasna pizze...

    kupuje gotowy maly spod do pizzy...

    w garnku dusze na wodzie cebulke - potem dorzucam pomidora duzego, cukinie i ogorka konserowego i to dusze do miekkosci... gdy wystygnie nakladam na pizze i posypuje serem starkowanym i feta

    mysle ze wiecej niz 600 kcal nie ma

  5. #5
    aargus jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    15-02-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    zrób sama spód do pizzy, całość ma 1340 kcal i starcza na 4 b duże porcje (lub 6 śr albo 8 małych)
    potrzebne: drożdże 20g, 4 łyżki oliwy, 300 g mąki, po pół łyżeczki soli i cukru, 0,5szkl wody
    wykonanie: w ciepłej wodzie rozpuść cukier i drożdże, jak zaczną pokazywać się bąbelki, dodaj to do pozostałych składników, dobrze wyrobione ciasto wałkuje się na grubość max 1 cm, placek mieści się wtedy na największej, jaka wejdzie do piekarnika, blasze (38/30). Wstawia się to do pieca, nagrzanego na 50 stopni, w czasie rośnięcia przygotowujesz składniki. Piecze się w 200 C
    Jak łatwo przeliczyć porcja z 1/6 pizzy to 233kcal a 1/8 167,5 (kcal z ciasta) + dodatki, ale mimo dużej kaloryczności masz tu mało tłuszczu, żadnych polepszaczy i własne wymyślone składniki. Ja robię dla siebie z tuńczykiem z puszki, kukurydzą i zmodyfikowanym sosem pomidorowym, jest to wtedy pelnowartościowy obiad, ewentualnie, jak lubisz może to być chude mięso mielone i warzywa z sosem pomidorowym.

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •