Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 61

Wątek: Ser ;>

  1. #21
    bobsonek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-02-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    hehe

    ale makbet, nikt Cie nie prosi żebyś wytłumaczyła nam "procesy zachodzące w serze" tylko żebyś napisała DLACZEGO uważasz że ser roztopiony ma więcej kalorii niż w plasterku, skąd wytrzasnęłaś tę informację?

    ja tak jak reszta uważam ze kaloryczność się nie zmienia... w końcu gdyby podgrzewanie, gotowanie, smażenie, pieczenie miało mieć wpływ na wszystko to nie dałoby się policzyc prawie żadnej potrawy w stanie 'nie surowym' chyba, że tylko rzekomo ser żółty przechodzi kaloryczną metamorfoze wraz z metamorfozą swojego stanu

  2. #22
    makbet jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-10-2004
    Mieszka w
    Ełk
    Posty
    34

    Domyślnie

    mięso gotowane jest mniej kaloryczne niz smazone

    i tak uwazam ze ser zółty roztopiony ma wiecej kcal niz w stanie "surowym" i juz
    nie musicie sie z tym zgadząc, to moje zdanie, a informacje mam od mamy, babci, kolezanek itp róznie

  3. #23
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    makbet, dwie sprawy:

    ser topiony to nie to samo co roztopiony ser żółty. To dwa różne rodzaje sera. Zarówno ser żółty jak i ser topiony można stopić. Kalorycznośc sera żółtego i sera topionego jest różna, natomiast czy weźmiesz ser topiony czy ser żółty i go STOPISZ, to będzie on miał tyle kalorii, co niestopiony (lub nawet mniej, gdy np ocieknie z tłuszczu).

    druga sprawa to to mięso, do którego chciałaś porównywac ser. To zależy od tego kiedy chcesz je zważyć i obliczyc kaloryczność. Jeśli masz surowe mięso i je zważysz i wyliczysz sobie ile ma kalorii, a potem je ugotujesz, to będzie ono miało tyle kalorii, ile miało jako surowe. Jeśli nie zważysz mięsa przed ugotowaniem, tylko po ugotowaniu, wtedy sięgasz do tabel, gdzie masz podane tez wartości kaloryczne dla gotowanego mięsa, a różnią sie one od surowego tym, że po prostu mięsto zmienia swoją wage podczas gotowanie i w tabelach jest wlaśnie to uwzględnione

  4. #24
    makbet jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-10-2004
    Mieszka w
    Ełk
    Posty
    34

    Domyślnie

    najpierw prosze o uwazne czytanie tego co pisze a potem komentowaniu mojgo rzekomego porównywania sera zołtego do topionego
    mam swoje zdanie na temat sera ROZTOPIONEGO i go nie zmienie a wy mozecie myslec jak wam sie tylko podobaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    p r o s t e

  5. #25
    bobsonek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-02-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    oczywiście że mięso smażone ma więcej niż gotowane ale nie dlatego że po prostu tak jest tylko dlatego, ze do smażonego mięsa dodajesz tłuszcz... i automatycznie jego kaloryczność wzrasta o kaloryczność tego tłuszczu

  6. #26
    Awatar agassi
    agassi jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    20-03-2005
    Mieszka w
    Poznań
    Posty
    411

    Domyślnie

    o jejku

  7. #27
    yasminsofija Guest

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez makbet
    najpierw prosze o uwazne czytanie tego co pisze a potem komentowaniu mojgo rzekomego porównywania sera zołtego do topionego
    mam swoje zdanie na temat sera ROZTOPIONEGO i go nie zmienie a wy mozecie myslec jak wam sie tylko podobaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    p r o s t e
    Czyli generalnie rzecz biorąc nic sie nie zmieniło. a co do wiadomości od babc , cietek , koleżanek to powiem Ci ,że to żadne fakty nie sa. Równie dobrze ja moge stwierdzić,że tost, czyli upieczona forma kromki chleba , ma mniej kalorii opd zwykłej kromki bo jest wysuszony....

  8. #28
    makbet jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-10-2004
    Mieszka w
    Ełk
    Posty
    34

    Domyślnie

    a ja już nie bede komentowac

  9. #29
    yasminsofija Guest

    Domyślnie

    peace dziewuszki!!!

  10. #30
    hiphopera jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    2

    Domyślnie

    ja mimo wszytsko staram sie ograniczac do sera zoltego bo czy zmienia kalorycznosc czy nie zmienia to i tak w sumie nie nalezy to produktow ,ktore maja malo kcal

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •