-
jak producenci sprawdzają kaloryczność?
No właśnie. Pytanie wyżej. Skąd producenci wiedzą, ile dany produkt ma kalorii? Skąd wiemy, że 100 gram cukru ma 400 kalorii? jak sprawdza się to w laboratoriach? paląc ten cukier? jeśłi ktoś wyprodukuje powiedzmy wafelka, to wie, że na jego wyprodukowanie zużył x gram mąki, y gram cukru i liczy. Ale kto ustalił, ile kalorii ma ta mąka i cukier? Albo jesli wychodzi nowy składnik chemiczny stosowany w zywności - skąd chemicy wiedza, że ma on tyle i tyle kalorii? jakimi sposobami to się sprawdza?
Wiem, może cięzko mnie zrozumieć, ale baardzo mnie ten problem zaciekawił
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki