Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: IG grahamki ??

  1. #11
    mam-kompleksy jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-05-2004
    Mieszka w
    Chorzów
    Posty
    110

    Domyślnie

    czyli powinnam jesc to co ma najmiej tych liczb??

  2. #12
    Kasia Cz. Guest

    Domyślnie


    Gorąco polecam Ci książkę pt. "Nie musisz liczyć kalorii - wystarczy, że poznasz indeks glikemiczny" autorstwa Anthony Leeds, Jennie Brand Miller, Kaye Foster-Powell, Stephen Colagiuri.

    Ta książka propaguje zdrowy sposób odżywiania, który pomaga kontrolować poziom cukru we krwi i zmniejszać spożycie tłuszczu. W przeciwieństwie do wielu innych książek dotyczących żywienia, oparta jest na potwierdzonych naukowo faktach, a przepisy i zestawy posiłków zostały wypróbowane przez autorów.

    Spis treści:
    Obalamy mity dotyczące żywności
    O czym mówi nam indeks glikemiczny
    Wprowadzenie
    O autorach
    CZĘŚĆ PIERWSZA
    Co warto wiedzieć o indeksie glikemicznym
    1. Dlaczego odżywiamy się niewłaściwie
    2. Dieta wysokowęglowodanowa
    3. Wszystko o indeksie glikemicznym
    4. Rola indeksu glikemicznego: odpowiedzi na pytania czytelników
    5. Indeks glikemiczny a odchudzanie
    6. Indeks glikemiczny a sukcesy sportowe
    7. Indeks glikemiczny a cukrzyca
    8. Indeks glikemiczny a hipoglikemia
    9. Indeks glikemiczny a choroby serca
    CZĘŚĆ DRUGA
    Przewodnik po diecie o niskim indeksie glikemicznym
    10. Planowanie posiłków o niskim indeksie glikemicznym
    11. Gotowanie a niski indeks glikemiczny
    12. Przepisy
    CZĘŚĆ TRZECIA
    Tabela indeksów glikemicznych
    Jak korzystać z tabeli indeksów glikemicznych
    Tabela indeksów glikemicznych
    Indeks
    Indeks przepisów

    Tak, najlepiej jeść produkty o niskim indeksie glikemicznym
    Mniej bierz pod uwagę to, czy wchłaniasz węglowodany proste czy złożone. Myśl o tym, czy mają NISKI IG

    IG klasyfikuje produkty na podstawie ich wpływu na poziom cukru we krwi.
    Produkty o niskim IG umożliwiają kontrolę apetytu, uczucia głodu i poziomu cukru we krwi
    Odchudzanie się poprzez spożywanie produktów o niskim IG jest łatwiejsze, bo eliminuje przykre uczucie głodu, a efektem jest uwalnianie nadmiaru tłuszczu.

    Żywność o niskim IG lepiej zaspokaja uczucie głodu, a po jej spozyciu dłużej ma się uczucie sytości. Pozwala na spalenie większej ilości tłuszczu i zapobiega zmniejszeniu masy mięśniowej
    Gdy IG jest podstawą diety, to:
    1) nie musimy restrykcyjnie ograniczać jedzenia
    2) nie musimy obsesyjnie liczyć kalorii
    3) nie musimy się głodzić

    Polecam wymienioną książkę, jest super i daje odpowiedzi na wiele pytań związanych z IG, zawiera przepisy na potrawy o niskim IG.

  3. #13
    mam-kompleksy jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-05-2004
    Mieszka w
    Chorzów
    Posty
    110

    Domyślnie

    ciekawe ciekawe, a gdzi emoge poczytac wiecej chodiz o stronki WWW, posuzkam cos w ksiegaarniach jakies ksiazek....jeszcze!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •