Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Poznaj 10 specjalistów od spalania tłuszczu!

  1. #11
    xixatushka69 Guest

    Domyślnie

    ja tak samo

  2. #12
    grubasek1992 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    10-04-2006
    Posty
    79

    Domyślnie

    trzeba by bylo keidys sprobowac
    http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/s...?p=154#post154

    waga 55 ;(
    wzrost: 163
    BMI : 20.7
    łydka: 35cm
    kolano: 38cm
    udo: 53cm
    biodra: 86cm
    przed pępkiem: 79cm
    talia: 65cm

    kolejne ważenie 31.07

  3. #13
    Awatar paulaniunia
    paulaniunia jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    18-06-2006
    Mieszka w
    Łódź
    Posty
    29

    Domyślnie

    ja uwielbiam szpinak gotowany ale tyko ten swiezy nie z mrozonek bo to faktycznie nie dobre jest

  4. #14
    Aramis44 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    19-03-2007
    Posty
    0

    Domyślnie

    Szpinak - najlepsza zielenina wszechświata

    Nawet mrożony szpinak da się zrobić tak, że palce lizać Jedyne, na co dobrze zwrócić uwagę, to żeby mrożonka była liściasta, nie mielona, jednak od biedy i z mielonego da się zrobić jadalne danie.

    Najważniejsze jest to, żeby do garnka wrzucać zamrożony szpinak (jak go wcześniej rozmrozić to się robi gorzki).
    Na rozgrzaną oliwę wrzuca się połamane/pokruszone (polecam walnąć kilkukrotnie mrożonkę młotkiem przed otwarciem woreczka - przynajmniej kawałki nie latają po całej kuchni) kawałki mrożonki szpinakowej, szczyptę soli lub wegety lub kostkę rosołową (co kto woli) i zgnieciony czosnek. Często mieszać (żeby się nie przypaliło), jak się zacznie gotować, zagęścić*.
    Zagęszczać można po babciowemu (mąka rozmieszana w wodzie) lub jogurtem naturalnym . Są tacy, co zagęszczają jajkiem, ale mi to nigdy nie wychodziło, jajko ścinało się w takie paskudne farfocle... ja w każdym razie preferuję odrobinę mąki z wodą.

    *Zagęszczenie ma związać nadmiar wody ze szpinaku, on sam z siebie jest dość gęsty.

    Pozdrawiam, i smacznego

    P.S.
    Jestem facetem a uwielbiam gotować... czy coś jest ze mną nie tak...?

  5. #15
    adziolla jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    22-02-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Dyynia
    adziolla - a próbowałaś szpinak w liściach, a nie jako papkę? Pycha
    W liściach?? w jakim sensie?? na sucho surowy czy ugotować te liśice??

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •