Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: ciacho :D

  1. #11
    XixaNowa Guest

    Domyślnie

    na mnie krzyczycie,że podsuwam wam smakołyki, a sae tutaj o takich pysznościach gadacie
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

  2. #12
    karpior jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-06-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    Ja sie wole babek nie tykac bo od razu leci pol brytfanki tak jak 2 tygodnie temu :PJa jeszcze lubie jablecznik mojej babci taki z grubymi kawalkami ciasta na wierzchu i karpatkę. Za sernikami nie przepadam (czyt. za sernikami mojej mamy ).
    Obojetne mi jest dozdzowe ale jak jestem wyglodniala to wszystko odkurzę :P

  3. #13
    suspense Guest

    Domyślnie

    a ja znowu robiłam ciacho i znowu nie wiem jak policzyć
    bo przepis idzie tak:
    składniki:
    weka
    mleko
    szklanka cukru
    wiórki kokosowe(2 paczki)
    budyń(2 paczki)
    żółtko
    margaryna
    krakersy sezamowe

    z weki wydłubać środek i zamoczyć w 1,5 szklanki mleka. 1 szklanke mleka zagotować, dodać do tego szklanke cukru, wiórki, dwa ugotowane budynie(bardzo gęste), żółtko i margaryne. krakersy przekładać na przemian z masą-ok. 2 razy.
    ładnie ozdobić, do lodówki żeby się schłodziło i gotowe.


    i teraz tej weki pszennej co ją używałam jak wydłubałam środek to wyszło że jest 208 gram... i nie wiem czy to jakaś różnica czy ze skórką czy bez

    no ale nie z tym mam największy problem...

    budynie-zużyłam dwa.na opakowaniu jest napisane,że w 100 gramach gotowego produktu ma 86 kalorii. ale w instrukcji było też że jeden budyń trzeba posłodzić 2 łyżki...
    po za tym potrzebowałam gęstego budyniu więc zużyłam tylko 600 ml tego mleka.
    więc teraz nie mam bladego pojecia ile ten budyń miał kalorii

  4. #14
    karpior jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-06-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    Podstawa do obliczenia ile twoj budyn mial kcal to wiedza ile kcal ma rpszek budyniowy. A ma 360 w 100 g:P Dalej juz sobei policzysz, zrobilabym to za ciebie ale nie wiem ilu procentowego mleka zuzylas
    PS: Jaka nazwe ma to ciasto? Moze ja tez go zrobie, tylko za tydzien bo jutro juz pieke ciasto z wisniami wiec mam miejsce zajete:P

  5. #15
    suspense Guest

    Domyślnie

    dzięki bardzo Rafello :P
    i jest pyszne tylko,że często wychodzi [mi] za rzadkie

  6. #16
    karpior jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-06-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    Nie ma za co Rafaello, nie poznalam po przpeisie;P, ja tez kiedys zrobilam ale wyszla papka z tego kremu, ciezko sie kroilo i ciezko sie jadlo zeby sie nie pobrudzic i jak dobrz epamietam to chyba mi sie nawet ten krem zwazyl i od tamtej pory juz nie robie :P

  7. #17
    Awatar maadzia
    maadzia jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    23-02-2006
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    101

    Domyślnie

    a co to jest weka?

  8. #18
    suspense Guest

    Domyślnie

    taki chlebek pszenny
    troche bardziej podłużny od zwykłego,troche cieńszy i dużo bardziej miękki

  9. #19
    grubasek1992 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    10-04-2006
    Posty
    79

    Domyślnie

    a ja nie jadlam jeszcze rafaella ale mam zamiar upiec;D
    http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/s...?p=154#post154

    waga 55 ;(
    wzrost: 163
    BMI : 20.7
    łydka: 35cm
    kolano: 38cm
    udo: 53cm
    biodra: 86cm
    przed pępkiem: 79cm
    talia: 65cm

    kolejne ważenie 31.07

  10. #20
    Awatar gigii
    gigii jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Olsztyn
    Posty
    6

    Domyślnie

    na gorze jest przyklejony topik pod tytul kalorycznosc produktow

    pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •