-
na mnie krzyczycie,że podsuwam wam smakołyki, a sae tutaj o takich pysznościach gadacie
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
-
Ja sie wole babek nie tykac bo od razu leci pol brytfanki tak jak 2 tygodnie temu :PJa jeszcze lubie jablecznik mojej babci taki z grubymi kawalkami ciasta na wierzchu i karpatkę. Za sernikami nie przepadam (czyt. za sernikami mojej mamy ).
Obojetne mi jest dozdzowe ale jak jestem wyglodniala to wszystko odkurzę :P
-
a ja znowu robiłam ciacho i znowu nie wiem jak policzyć
bo przepis idzie tak:
składniki:
weka
mleko
szklanka cukru
wiórki kokosowe(2 paczki)
budyń(2 paczki)
żółtko
margaryna
krakersy sezamowe
z weki wydłubać środek i zamoczyć w 1,5 szklanki mleka. 1 szklanke mleka zagotować, dodać do tego szklanke cukru, wiórki, dwa ugotowane budynie(bardzo gęste), żółtko i margaryne. krakersy przekładać na przemian z masą-ok. 2 razy.
ładnie ozdobić, do lodówki żeby się schłodziło i gotowe.
i teraz tej weki pszennej co ją używałam jak wydłubałam środek to wyszło że jest 208 gram... i nie wiem czy to jakaś różnica czy ze skórką czy bez
no ale nie z tym mam największy problem...
budynie-zużyłam dwa.na opakowaniu jest napisane,że w 100 gramach gotowego produktu ma 86 kalorii. ale w instrukcji było też że jeden budyń trzeba posłodzić 2 łyżki...
po za tym potrzebowałam gęstego budyniu więc zużyłam tylko 600 ml tego mleka.
więc teraz nie mam bladego pojecia ile ten budyń miał kalorii
-
Podstawa do obliczenia ile twoj budyn mial kcal to wiedza ile kcal ma rpszek budyniowy. A ma 360 w 100 g:P Dalej juz sobei policzysz, zrobilabym to za ciebie ale nie wiem ilu procentowego mleka zuzylas
PS: Jaka nazwe ma to ciasto? Moze ja tez go zrobie, tylko za tydzien bo jutro juz pieke ciasto z wisniami wiec mam miejsce zajete:P
-
dzięki bardzo Rafello :P
i jest pyszne tylko,że często wychodzi [mi] za rzadkie
-
Nie ma za co Rafaello, nie poznalam po przpeisie;P, ja tez kiedys zrobilam ale wyszla papka z tego kremu, ciezko sie kroilo i ciezko sie jadlo zeby sie nie pobrudzic i jak dobrz epamietam to chyba mi sie nawet ten krem zwazyl i od tamtej pory juz nie robie :P
-
a co to jest weka?
-
taki chlebek pszenny
troche bardziej podłużny od zwykłego,troche cieńszy i dużo bardziej miękki
-
a ja nie jadlam jeszcze rafaella ale mam zamiar upiec;D
-
na gorze jest przyklejony topik pod tytul kalorycznosc produktow
pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki