-
Daję przepis w zamian za pomoc;)
Znalazłam przepis ale nie podano kaloryczności.Pomoże ktoś?
Szpinakowa tarta
Z podanych składników zagnieść szybko gładkie ciasto, które uformować w kulę i - owinięte w folię aluminiową - włożyć do lodówki.
Przygotować w tym czasie nadzienie. Cebulę zeszklić na patelni. Następnie dodać wycisnięty czosnek i 2 opakowania mrożonego szpinaku.
Kiedy szpinak się rozmrozi dodajemy przyprawy ilość według gustu, pół kostki fety,smietanę.
Ciasto rozwałkować, wykleić nim wysmarowaną tłuszczem formę do tart. Podpiec ok 20 min. Na podpieczone ciasto wylać nadzienie, nastepnie ulożyc pokrojoną w kostke drugą połówke fety Piec ok. 30 min. w temperaturze 180 stopni.
Składniki:
SIASTO
1 szklanka mąki
10 dag masła
1 żółtko
2 łyżki wody
NADZIENIE
2 op szpinaku
kostka fety
2 łyżki śmietany (ja uwielbiam rame do gotowania)
3-5 zabków czosnku
Przprawy Gałka muszkatałowa (podstawa) sól, pieprz, odrobina jarzynki
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki