Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: kogel mogel

  1. #11
    Awatar op
    op
    op jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Wolbrom
    Posty
    134

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez wiola159
    Warto poeksperymentować. Tylko kiedy jak jestem na dietce?
    a na diecie nie można od czasu do czasu?? Np. jajko (około 85 kcal) plus łyżeczka cukru (około 40 kcal) to daje razem 125 kcal i jest w miarę zdrowym deserem

    Dla zainteresowanych:
    co kryje się w jajku?

    0,1 mg witaminy B2 (pokrywa 12 % dziennego zapotrzebowania)

    0,18 mg witaminy A (23% dziennego zapotrzebowania)

    1,6 mg witaminy D (33% dziennego zapotrzebowania)

    7 g tłuszczu

    8 g białka

    0,4 g eglowodanów

  2. #12
    mam-kompleksy jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-05-2004
    Mieszka w
    Chorzów
    Posty
    110

    Domyślnie

    na ile 100g??

  3. #13
    wiola159 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    25-10-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Lepiej by było gdybym nie wiedziała, bo teraz bede dosyć często próbować takie pyszności :P Ale mam nadzieje, że nie bede przesadzać

  4. #14
    Awatar op
    op
    op jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Wolbrom
    Posty
    134

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez mam-kompleksy
    na ile 100g??
    na 1 sztukę

  5. #15
    Guest

    Domyślnie

    Właśnie przed chwilą zrobiłam sobie kogel mogel z dwóch jajek i jednej łyżeczki cukru.
    Moja mama uważa jednak, żę źle go zrobiłam, ponieważ ona zawsze robi z samego żółtka i cukru. Kto ma rację? Mi się wydaje, że gdybym zrobiła po mojej mamy 'przepisie' byłby mniej kaloryczne...
    A co Wy na ten temat uważacie?

  6. #16
    ifa611 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    03-09-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    No troszeczkę mniej kcal by było, ale w sumie nie jest to jakaś duża ilość - o ile się orientuję, większość kcal z jajka stanowi żółtko - samo białko ma ich niewiele.
    No i wtedy ilościowo też by troszkę mniej wyszło..

  7. #17
    mam-kompleksy jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-05-2004
    Mieszka w
    Chorzów
    Posty
    110

    Domyślnie

    dobrze sie orientujesz :P

  8. #18
    wiola159 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    25-10-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Z tego co ja wiem to sie robi tak: żółtko i 2 łyżeczki cukru. Bynajmniej ja tak robie i jest pysznie mniam, mniam :P

  9. #19
    mam-kompleksy jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-05-2004
    Mieszka w
    Chorzów
    Posty
    110

    Domyślnie

    ja nie robie wogole bo cukru nie uzywam i nie mam zamiaru

  10. #20
    wiola159 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    25-10-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    To znaczy kiedyś robiłam sobei kogel-moge z żółtek i cukru, a ostatnio używam słodzika. A czy można robić kogez-mogel ze słodzikiem?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •