-
ciemne i jasne pieczywo --> ?!
Mam pytanie:
jaką różnicę stanowi w DIECIE ciemne pieczywo od jasnego???
i czy Wy jecie czarne pieczywo i czy faktycznie wspomaga on Wasza dietke?
-
Białe pieczywo to tzw. "puste kalorie" i to dosyc sporo ma, a bardzo malutko składników odzywczych - łatwo tuczy.
Za to ciemne ma błonnik z ziaren, witaminki, jest ogólnie zdrowsze, choc kalorycznie jest pdoobne do jasnego.
-
:D
thx, Nanami.
teraz już wiem 
i koniec z białym chlebkiem - bo jestem na rysiaku 
podraiwam!
-
słyszałam, że zbyt częste jedzenie ciemnego pieczywa powoduje nadkwasotę żołądka czy coś takiego. generalnie na dłuższą metę nic zdrowego.
osobiście uważam, że lepiej jeść wszystko, ale w małych ilościach.
pieczywo również - różne, czasem białe, czasem ciemne. ale nie dużo.
i najlepiej do południa, wtedy nasz organizm ma czas żeby te kalorie z pieczywa spalić.
schudłam 12 kg nie ograniczając jakoś drastycznie spożycia pieczywa, z białymi bułeczkami włącznie. więc da się. byle nie zjeść na raz pół bochenka chleba, tylko dlatego że gorący i chrupiący 
3mam za Was kciuki
-
jak ktoś ma zgagę to powinien ograniczyć ciemne pieczywo. A tak to wg mnie ciemne ma wiele wiele więcej zalet niż białe. Zasadniczo to białe pieczywo nie różni się niczym od słodyczy. I nie ma praktycznie żadnych wartoście - witamin i składników mineralnych. No i zero błonnika
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki