no to przeciez jak sie go odmrozi to wazy jeszcze mniej...[?]Zamieszczone przez zaira
no to przeciez jak sie go odmrozi to wazy jeszcze mniej...[?]Zamieszczone przez zaira
Gdy jest rozmrożony zmienia się jego wartość kaloryczna po prostu (na wyższą).Zamieszczone przez gieen
w jaki sposób? zaczyna mniej ważyć? może to w produkcie rozmrożonym ta kaloryczność jest podana? e tam, 30 kcal w tą czy w tą słąbo z moją wyobraźnią bo nie mogę sobie wogole wyobrazić czy w akim razie bedą mialy wiecej kcal niz na opakowaniu czy mniej...mi wychodzi ze jeszcze mniej
Wiem, też na początku nie mogłam się połapać.Zamieszczone przez gieen
Chodzi o to, że jest zawsze podane kcal na 100 g produktu zamrożonego. A produkt zamrożony raczej nie jest lżejszy od rozmrożonego (lód jest lżejszy od wody, więc powinien niby ważyć mniej nawet)... Tak sądzę, ale trzeba by było to sprawdzić.
A co do kalorii, to gdy produkt się rozmraża to wartość kaloryczna wzrasta (to co coś podobnego jak np. surowa marchewka i ugotowana).
Więc podsumowując (;d) rozmrożony produkt ma więcej kalorii
ja uwielbiam dorsza robionego na parze lub gotowanego, pychotka a porcja 200g ktora mi wystarcza ma kolo 160 kcal i po obiadku
a powiedz mi jakiego kurczaka zjadlas i ile tego bylo hehe pieczony, gotowany, czy smazony? jedna porcja? np. udko czy piers? bo ja tez jestem na kp i nie wiem co z kurczakiem a rybe zjem smazona hhe dorsza wlasnie dzisiaj ) jutro kurczak i jak idzie? wazylas sie?
Zakładki