robiłyście kiedyś bezy, ale ze słodzikiem zamiast cukru?? wyjdzie cos takiego?
robiłyście kiedyś bezy, ale ze słodzikiem zamiast cukru?? wyjdzie cos takiego?
ja próbowałam i to co wyszło było bleee
ale nie wiem czy to wina słodziku czy tez moich nikłych zdolności kulinarnych :P
eh..albo je sie dobre..albo dietetyczne
ehh.. ja się przyznam że moimi wypiekami się zawsze wszyscy zajadają, ale kiedyś postanowiłam upiec karpatkę ze słodzikiem zamiast cukru- NIGDY W ŻYCIU TEGO NIE RÓBCIE!
słodzik w wysokiej temperaturze staje się nie dość że be, to takie jakieś to zakalcowate wyszło że hey do tego było wszystko takie twarde i be że już wolę zrobić normalne ciacho a zjeść połowę mniej niż tak wariować (i potem jeść z niesmakiem :/ )
to tak na przyszłość ...
a probowalyscie ze slodzikiem w plynie? on sie dobrze zachowuje podczas pieczenia
Ja próbowałam... Nigdy więcej! Były miękkie... Właśnie się zapytałam mojego chłopaka jak on to widzi (jest kucharzem)... I... Tak jak myślałam . Nie da się i już (przynajmniej w warunkach domowych) bo beza to praktycznie sam cukier, który się karmelizuje i dlatego bezy są sztywne . No, chyba że znajdziecie jakąś substancję słodzącą która ma takie właściwości jak cukier .
Poemi-masz chłopaka kucharza?? Super
Ja kiedyś widzialam przepis na bezy ze slodzika, ale nie próbowałam...
Super - nie super. Jak by mój umiał super gotować, to by było źle. Moja kuzynka
miała mena kucharza i przez rok chodzenia z nim przytyła 6 kg tak ją rozpieszczał.
Mój miły jest smakoszem, więc ja mu dogadzam.
Mój wie o mojej bulimii i raczej pilnuje mnie bym nie jadła . Chcę żeby poszedł na dietetykę to będę miała osobistego dietetyka .
Zakładki