-
biobina i frutiloza
nie wiedzialam gdzie to zamiescic ale na tym forum chyba jest najwiecej madrych ludzi wiec prosze o pomoc
kupiłam ostatnio ksiazeczke z przepisami dietetycznymi na ciasta, znalazlam kilka fajnych i bardzo malo kalorycznych ale w nich jest cos takiego jak BIOBINA i FRUTILOZA;p nie znam sie na tym kompletnie gdzie to mozna kupic i czy to jest zdrowe? w sumie ogolnie chcialabym sie dowiedziec czegos na ten temat w zamian za odpowiedz moge napisac kilka przepisikow z tej ksiazeczki ale dopiero jak znajde chwilke
-
Są to substancje słodzące - możesz zastąpić słodzikiem. To pewnie książka dla diabetyków?
-
ooo Moze znajdziesz coś dla nas pyszzznego
-
chcemy pyszny przepis!!!
-
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
znalazlam tylko cos takiego
jesli wpiszesz fruticosa w wyszukiwarke to wyskakuje troche informacji o tym,ale wszystko po angielsku,moze ktos pomoze??
-
Arianek zastapic to normalnym slodzikiem? nie bedzie to ze szkoda dla mojego ciacha?
a na jaki rodzaj ciasta chcecie przepisik?serniczek? jak bedzie chwilka to napewno napisze
-
Nie będzie, o ile nie będzie to słodzik aspartamowy który się staje gorzki przy pieczeniu - użyj tego w płynie do pieczenia lub sacharynowego.
-
No obiecalam przepisik jakis wiec daje to jest jeden z tych ktore maja maluuuutko kcal
TORT SEROWY BEZ SPODU
*wyrób z produktów grupy białkowej
*otrzymujemy ok.8 kwałakow
*czas przygotowania k. 1 godz 15 min
*wartosc kcal: 1 porcja ok. 100kcal
składniki:
250g chudego twarogu
100g pełnotłustego jogurtu
90g frutilozy
sok z 1/2 cytryny
3-4ml biobiny
1 zołtko
masło do wysmarowania formy
30g płatkow migdałowych
2 białka
1. piekarnik rozgrzac do 200stopni, twarog dokladnie zmieszac z jogurtem, frutiloza i sokiem z cytryny, nastepnie dodac biobina i zoltko calosc dobrze wymieszac
2.tortownice (o sr. ok. 18 cm) posmarowac masłem, spod tortownicy wysypac płatkami migdałowymi
3. białka ubic bardzo sztywno, polaczyc z masa twarogowa. Wyłozyc do tortownicy i wyrównac i piec ok 30 min w piekarniku na srodkowej polce. zmniejszyc temperature do 180 stopni i piec jeszcze 15-20 min. tort wystudzic nie wyjmujac z formy.
moj wlasnie sie piecze zobaczymy jaki wyjdzie ;] pozdrawiam, i zycze smacznego
-
Mala04 proszę podaj tytuł książki , gdzie ją kupiłaś i za ile ?
No i jaki wyszedł sernik ?
Każdy może upaść, ale po co się od razu wylegiwać ?
-
Kupilam przechodzac przez miasto w jakiejs pierwszej lepszej ksiegarni. Ksiazka z serii SMACZNA KUCHNIA. tytuł : dietetyczne wypieki autro: Sonja Carlsson a serniczek byl ok tylko ze pamietajcie aby ta tortownica nie miala wiecej niz 18 cm bo bedzie taki plaski jak moj;p
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki