Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: przepis i kcal.

  1. #1
    biedlonka jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-11-2004
    Posty
    0

    Domyślnie przepis i kcal.

    zastanawiam sie nad kcal platkow owsianych w takim przepisie:

    Składniki:
    - 1-2 szklanki cukru,
    - 13 dag margaryny do gotowania,
    - 3 szklanki płatków owsianych górskich,
    - 4 łyżki kakao,
    - 8 łyżek mleka.

    Jak przyrządzić?
    Cukier, mleko, margarynę i kakao gotować na wolnym ogniu, ciągle mieszając aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodać do tego płatki, dobrze wymieszać. Gotować jeszcze 3-5 minut. Wyjąć na płaski talerz posmarowany wcześniej margaryną. Formować kulki. Nadają się do jedzenia po wystygnięciu. Można posypać cukrem pudrem.

    wiem ze kalorycznosc jest duza ale zamiast cukru to slodzik i w ogole w mniejszej ilosci chce tozrobic (juz kiedys robilam ale tak jak w przepisie wiec jest dobre i duzo tego wychodzi)

    i niby pisze ze platki chwilke gotowac na koniec ale szczerze mowiac nie sa one miekkie (tak jka w kleiku) i nie wiem jak je liczyc ;/ bo roznica kcal miedzy suchymi a gotowanymi jest znaczna,

    jak myslicie? jak mam liczyc?

  2. #2
    Verdona jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    01-05-2005
    Mieszka w
    Świdnik
    Posty
    0

    Domyślnie

    Płatki owsiane z magraryną????????????????

  3. #3
    biedlonka jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-11-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    no tak jak widac margaryny wcale nie czuc. czuc prawie samo kakao slodkie ;p

  4. #4
    Gaja187 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    26-06-2004
    Mieszka w
    Międzybórz
    Posty
    0

    Domyślnie

    A jaka jest różnica...?!?

  5. #5
    Arianek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    27-05-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Szklanka ma 90gram płatków, a 100gram ma 360kcal

  6. #6
    biedlonka jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-11-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    no płatki gotowane w 100g maja 140 kcal a suche grubo ponad 300 ;/

  7. #7
    Verdona jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    01-05-2005
    Mieszka w
    Świdnik
    Posty
    0

    Domyślnie

    Ale kurcze,po co ta margaryna?

  8. #8
    Arianek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    27-05-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Oj Verdona, ale nie przeżywaj tak - to jej sprawa. Poza tym z dwojga złego cukier rafinowany jest gorszy od margaryny :P

  9. #9
    biedlonka jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-11-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    hehe moja sprawa czy nie moja :P przepis to przepis ) takze nie wiem po co ta margaryna bo nie ja komponowalam ten przepis;p

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •