-
przepis i kcal.
zastanawiam sie nad kcal platkow owsianych w takim przepisie:
Składniki:
- 1-2 szklanki cukru,
- 13 dag margaryny do gotowania,
- 3 szklanki płatków owsianych górskich,
- 4 łyżki kakao,
- 8 łyżek mleka.
Jak przyrządzić?
Cukier, mleko, margarynę i kakao gotować na wolnym ogniu, ciągle mieszając aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodać do tego płatki, dobrze wymieszać. Gotować jeszcze 3-5 minut. Wyjąć na płaski talerz posmarowany wcześniej margaryną. Formować kulki. Nadają się do jedzenia po wystygnięciu. Można posypać cukrem pudrem.
wiem ze kalorycznosc jest duza ale zamiast cukru to slodzik i w ogole w mniejszej ilosci chce tozrobic (juz kiedys robilam ale tak jak w przepisie wiec jest dobre i duzo tego wychodzi)
i niby pisze ze platki chwilke gotowac na koniec ale szczerze mowiac nie sa one miekkie (tak jka w kleiku) i nie wiem jak je liczyc ;/ bo roznica kcal miedzy suchymi a gotowanymi jest znaczna,
jak myslicie? jak mam liczyc?
-
Płatki owsiane z magraryną????????????????
-
no tak jak widac margaryny wcale nie czuc. czuc prawie samo kakao slodkie ;p
-
A jaka jest różnica...?!?
-
Szklanka ma 90gram płatków, a 100gram ma 360kcal
-
no płatki gotowane w 100g maja 140 kcal a suche grubo ponad 300 ;/
-
Ale kurcze,po co ta margaryna?
-
Oj Verdona, ale nie przeżywaj tak - to jej sprawa. Poza tym z dwojga złego cukier rafinowany jest gorszy od margaryny :P
-
hehe moja sprawa czy nie moja :P przepis to przepis ) takze nie wiem po co ta margaryna bo nie ja komponowalam ten przepis;p
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki