Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Cielęcina

  1. #1
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie Cielęcina

    Ile kalorii ma cielęcina wiemy z tabel. cielęcina jest mniej kaloryczna od piersi z kurczaka, czy indyka, bardzo pozywna, zdrowa i smaczna. Jest na tyle delikatna, że podaje sie ja jako pierwsze mięsko dla malutkich dzieci. A moje pytanie dotyczy rodzajów cielęcinyBo napisane jest w tabelach, że pieczeń surowa cielęca ma w 100g 110 kcal (czyli mniej niz kurczak i indyk). Ale co to jest pieczeń cielęca? Bo jak w sklepie pytam, to nie wiedzą. Zwykle w sklepach mają łopatki cielęce, udziec, mieloną cielęcinę. Pieczeń cielęca to taki kawał cielęciny, który mozna pokroic w plastry jak schab? Bo ja nie wiem o co pytać... Jaka to jest "cześć ciała" tego zwierzaka...

  2. #2
    kawaa jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    29-10-2005
    Mieszka w
    Zabrze
    Posty
    0

    Domyślnie

    no mysle ze pieczen z cieleciny to tak jak np piers z kurczaka cielecinak jest sama w sobie bardzo chuda wiec bedziesz widziec kup poporstu kawalem takiej cielecinki i zrbo sobie z tego kotlecici bo wiadomo mielona cielecina to juz bedzie z dodatkami (jakis syf od produceta dodany) a taki normalny kawalek to raczej pewny ja zawsze robie tak ze dodaje sosu sojowego (takiego jak stosuje sie w sajgonkach) bazylie oregano nie sole potraf bo sie od tego odzwyczailem pakuje to z sreberko i do piekarnika mmmmm pyszne polecam

  3. #3
    yasminsofija Guest

    Domyślnie

    swietnie dziewczyny wlasnie mi zabraklo pomyslow na obiad. dzieki za pomysla! a co dopytania to wydaje mi sie iczen cieleca tow lasnie taki kawalek jak schab. przyprawic podlac woda ewentualnie lyzecza masla i do piekarnika . pychota!

  4. #4
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    kawaa, nie zrozumiałes chyba o co pytam... Ja własnie pytam o to, co to znaczy "kawałek cielęcinki". Wchodzę do sklepu, widze caaaaaaaaały pasaż podpisany CIELĘCINA i co ja mam wybrać? O mielonce mowy nie ma, ale ja właśnie chciałam sobie kupić TĘ CZĘŚĆ cielęciny, która ma te 110 kcal w 100 g. Tylko co to za CZĘŚĆ? hihi, a pierś jak kurzęca to to nie jest na pewno

  5. #5
    yasminsofija Guest

    Domyślnie

    wydaje mi sie ze moze to byc udziec lub szynka

  6. #6
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    udziec nie..... oglądałam dzisiaj w sklepie i był cały porośnięty tłuszczem. Spytałam pani w sklepie, że to ma byc cos a'la schab, ona mi pokazała szynkę (która była podpisana zad). Nie wiem czy to to..

  7. #7
    yasminsofija Guest

    Domyślnie

    moja mama mowi ze w sklepie trzeba by po prostu poprosic o cielecine na piczen najlepiej chuda. a ten tluszcz sie da okroic. ja robie bitki i gulasz wolowy i mozna natrafic na piekne mieso bez tluszczu, a czasem jest go tak malo (tylko z wierzchu) , ze mozna go obkroic.

  8. #8
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    no ,tak też zrobię. I pójdę wreszcie do mięsnego zwykłego, a nie do marketów. I liczysz to jako 100 kcal/100g?

  9. #9
    yasminsofija Guest

    Domyślnie

    licze tak jest w tabelach nie inaczej. gdyby mieli cos innego na mysli to by bylo chyba napisane. najlepij isc do takiego malego miesnego z fajna pania . powiesz o co chodzi i na spokojnie wszystko ci pani wytlumaczy. tak robi moj maz jak nie wie co dokladnie ma kupic

  10. #10
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    dupa zbita, bo nigdzie nie ma... w ogóle kiepsko w sklepach z cielęciną

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •