Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Po co nam ten błonnik?

  1. #1
    Awatar op
    op
    op jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Wolbrom
    Posty
    134

    Domyślnie Po co nam ten błonnik?

    Naszemu organizmowi do sprawnego funkcjonowania potrzebne są oba rodzaje błonnika. Idealna porcja to około 35 g dziennie. Niestety, w naszej diecie nadal królują: mięso, ryby, sery, przetwory mleczne i jaja, które są go w ogóle pozbawione. Niewiele zawierają go też węglowodany w postaci białego pieczywa, ryżu, ciast czy słodyczy.
    spróbujmy to zmienić
    Własanie zjadłam jabuszko, a słodyczy unikam jak ognia juz od około dwóch tygodni.

    Wpisujecie swoje postanownia - będzie łatwiej nam wytrwać

  2. #2
    majandra jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-11-2007
    Posty
    10

    Domyślnie

    ja od dluzszego czasu praktycznie codziennie zjadam na kolacje jogurt z dodatkiem otrab pszennych - moje postanowienie: zjadac taka kolacje codziennie, a nie praktycznie codziennie

  3. #3
    Guest

    Domyślnie

    a ja codziennie wcinam w pracy na sniadanie jogurt z otrębami pszennymi granulowanym z jabłkami lub śliwkami suszonymi... Na początku się wszyscy ze mnie śmiali, że się katuję takim paskudztwem, ale podczas upałów połowa zespołu zajadała to samo co ja, bo stwoerdzili że to rewelacyjny posiłek

  4. #4
    pipuchna Guest

    Domyślnie

    a ja codziennie rano jem activie z musli lub bez i po poludniu "porcje warzyw"z Winiary

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •