A to białe pokryte z jednej strony to czasem jest poprostu tłuszczyk
Wersja do druku
A to białe pokryte z jednej strony to czasem jest poprostu tłuszczyk
Nie nie nie, nie zrozumieliśmy się :D Filet z kurczaka właśnie od 'zewnętrznej' strony ma takie białe coś, jakby powłoczkę. To jest twardsze.
A tłuszczyk to swoją drogą ;)
Nie przyglądałem się piersi z kurczaka tak dokładnie :P Ale skóra to jest na udku... inaczej to wygląda przecież :wink:
moja mama to nazywa blonką i twierdzi, zę to tłuszczyk i "nic" :D
no to jak dla mnie cudowna wiadomość:) w tym wypadku mój ukochany kurczak ma mniej kcal czyli mogę troche więcej zjeść :D ale super
hehe parapet ale kombinujesz! :) hehe
Parapetku, wszystko zależy od tego, jak kurczaka przygotowujesz ;) Najmniej kcal ma gotowany, najwięcej smażony w panierce - wiadomo, panierka chłonie tłuszcz jak gąbka.
Pozdrawiam ;*
mało kcalo też ma pieczony w foli w piekarniku - fajna sprawa, np z suszonymi sliwkami albo czosnkiem i ziołami prowansalskimi, meeega aromatyczne.
A ja robie na patelni bez tluszczu i zadnej panierki :D
A ja potrafie zrobić pierś z kurczaka na 6 sposobów :D