dobrze dobrze:) dzięki za rady
Wersja do druku
dobrze dobrze:) dzięki za rady
hej :) wiem że moje pytanie jest GŁUPIE :oops: ale cóż muszę sie spytać bo nie wiem
jaka jest różnica w wyglądzie piersi kurczaka bez skóry i ze skóra, rozumiem że powinna byc jakaś skóra :lol: no ale nie za bardzo wiem o co z tym chodzi, takie filety z piersi kurczaka to się kupuje bez skóry? teraz jak patrze na kaloryczność to widzę że bez skóry ma 100kcal na 100g a ja zawsze liczyłam 150kcal :?
ja nie jestem pewna, ale skóra w większosci przypadków po kupieniu jest - taka biała, odróżnia się ogólnie od mięsa kurczaka, jest tylko z jednej <gładszej> strony..
:roll:
Z chęcią bym Ci pomogła, ale.. kiepska ze mnie kucharka.. co ja gadam.. właściwie to żadna ze mnie kucharka ;)
Ale dziękuję za odwiedziny u mnie, pozdrawiam ;)
Piersi z kurczaka (kupowane w sklepie) są zawsze bez skóry :wink: Nie ważne czy filet czy nie :wink: Tylko filet jest pojedyńczy i bez mostka. Ze skórą to masz tylko jak kupisz całego kurczaka :D
czyli tajemnicą jest białe coś na cycku kurczaka, który leży u mnie w lodówce
:shock:
A dużo tego białego, czy tylko w niektórych miejscach?
To ja się przylączę do pytania requiem.
Jeżeli myślę o tym samym, to cycek kurzy jest tym pokryty z jednej strony i jest gładki - od drugiej strony jest przyczepiony taki drugi, mniejszy 'filecik'. Więc soto? ;D
Polędwiczka - ten mniejszy filecik :wink:
Wróżku, a to jest dietowo dozwolone? czy się pozbyć?