-
Dziewczyny, jakoś tak dziwnie czuję się u rodziców :D niby mamy dwa pokoje do dyspozycji ale... co u siebie , to u siebie...
A'propos dietkowania... na dzisiaj u rodziców zapowiedziany grill, więc... pewnie jak Maggunia, na czas remontu odpuszczę sobie dietkowanie :wink:
-
pewnie, potem bys jeszcze miala wyrzuty sumienia, a po co :)
ja za to obmyslam plan postu :)
-
Dorotka, bron Boze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaraz ci skopiuje pare przepisow na grilla z warzywkami , matko swieta, nie rob dyspensy, bo bedziesz zalowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
-
Dorka bo to tak jest ja ile razy pojadę do rodziców czy wcześniej do teściów to po jakimś czasie marudzę ,że chcę do domu i zawsze mnie moja teściowa pytała czy na dworze jestem,że chce do domu. Jednak u siebie to u siebie nie ma inaczej i po pewnym czasie drażni mnie cały zgiełk i większa ilośc ludzi . Jak odpocznę to znowu tęsknię za rozgardiaszem i tak w kółko :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: no i własnie jak więcej ludu to i jedzenie jakoś lepiej wchodzi :wink: :roll:
-
Prosze, czas na grilla warty grzechu :wink: :wink:
Paczuszki z bakłażana
http://www.mojegotowanie.pl/_gAllery...paczuszki2.jpg
Fot. Stock Food Free
Przygotowanie: 45 minut
Porcja: 210 kcal
Składniki na 4 porcje
4 duże bakłażany
2 strąki czerwonej papryki
2 pomidory
łyżeczka papryki słodkiej
oliwa
sól, pieprz
Bakłażany opłukać, pokroić wzdłuż na 16 plastrów, oprószyć solą i słodką papryką, odstawić.
Pomidory opłukać, pokroić w plastry. Papryki opłukać, usunąć pestki, pokroić na ćwiartki. Papryki grillować, aż skórka sczernieje, ostudzić, obrać.
Plastry bakłażana osuszyć, posmarować oliwą, grillować po kilka minut z każdej strony.
Po 2 plastry bakłażana ułożyć na krzyż, na środku ułożyć kawałek papryki, przykryć końcami bakłażana, na wierzchu ułożyć plaster pomidora, spiąć wykałaczką.
Paczuszki posmarować oliwą, grillować po 3 minuty z każdej strony. Podawać z sosem pomidorowym.
-
Roladki z szynką
http://www.mojegotowanie.pl/_gAllery...6/roladki2.jpg
Fot. Stock Food Free
Przygotowanie: 35 minut
Sztuka: 220 kcal
Składniki na 8 sztuk
8 cienkich plastrów cielęciny
łyżka kaparów
8 plastrów wędzonej szynki
8 listków szałwii
3 łyżki masła
2 ząbki czosnku
sól
szczypta pieprzu czarnego mielonego
Kapary posiekać. Na plastrach cielęciny ułożyć po plastrze szynki i listku szałwii, posypać kaparami. Mięsa ściśle zwinąć, spiąć wykałaczkami.
Czosnek obrać, drobno posiekać. Masło stopić w rondlu, wymieszać z czosnkiem, posmarować roladki. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie, grillować około 20 minut, obracając od czasu do czasu i smarując stopionym masłem. Oprószyć solą i pieprzem.
Szałwia
Ma intensywny, charakterystyczny aromat, dlatego do przyprawienia wystarczy listek.
-
ja tam wole karkoweczke :)
-
chociaz te reladki juz brzmia bardziej sensownie ;)
-
Malgorzatka :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: no karkóweczka się marzy co :?: :lol: :lol: :lol:
-
Ja z kolei uwielbiam żeberka z grilla w miodzie :wink: albo boczuś z grillka :lol: :lol: :lol: