Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: ...Kolejnych zmian...Kolejny czas...

  1. #21
    Margee jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-11-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    widzicie wszystkich wystraszylam.. :/
    boze musze sie zmobilizowac...u mnie najtrudniej zaczac :/
    wiec od jutra kochana kopenhaska...

  2. #22
    Awatar Emelka
    Emelka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    22-04-2006
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    338

    Domyślnie

    Wcale nikogo nie wystraszylas. Ja to mam o wiele gorszy widok codzienni rano w lustrze i gdybym miala sie za kazdym razem wystraszyc to bym juz popadla w nerwice
    Zastanów sie jeszcze nad tą kopenhaską... Po pierwsze ze względu na wiek nie powinnas stosować tak rygorystycznych diet, a poza tym ja się zawsze pytam, po jaką cholerę się tak katować? Ja tam wole powoli ale bez dręczenia się. Poza tym jeżeli zaczniesz od diety 1000 kcal i będziesz się pilnować to kilogramy szybko polecą, bez szkody dla zdrowia.

    Każdej z nas zdażają sie gorsze dni, najważniejsze jest to aby po wpadce nie popaść w szal jedzenia, tylko wrócić do dietkowania. Tym sposobem w koncu uda się te wpadki przezwyciężyć.

    Trzymam mocno kciuki

  3. #23
    Guest

    Domyślnie

    Emelka ma rację!!

    wez sie za tysiaka!! naprawde pomaga...!! przykro mi z powodu dziadziusia!! Będzie dobrze zobaczysz!! i nie mów, że kogoś straszysz bo napewno tak nie jest!!!!!!!!

  4. #24
    Margee jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-11-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    eh no dzis juz lepsze nastawienie.. tysiak za 13 dni :P musze wytrwac ta kopenhaska juz nie dlatego zeby schudnac szybko ale dlatego ze po prostu ktos bardzo we mnie nie wierzy trzeba pokazac calemu swiatu no nie?

  5. #25
    Awatar Emelka
    Emelka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    22-04-2006
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    338

    Domyślnie

    Hmmm... tylko proszę nie rób tego blędu który ja popelnialam przez ostatnie kilka lat... Zawsze odchudzalam się dla kogoś albo przez kogoś. I zawsze kończylo się klapą... Teraz odchudzam się dla siebie, dla wlasnego dobrego samopoczucia i dziala Pamiętaj o tym to ty musisz chcieć!
    A jeżeli juz robisz tą kopenhaską, to łykaj przy okazji jakies witaminy i żadnej slowni, aerobiku itp, bo można się wykończyć.

    Pozdrawiam

  6. #26
    Margee jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-11-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    eh kij z kopanhaska dzis trzymam sie 1200 kcal, a od jutra ten jadlospis

    Chudnie się ok 4 kilo po 10 dniach bez oszukiwania. Ok. 1200 kalorii dziennie.

    ŚNIADANIE:
    - kromka chrupkiego pieczywa
    - pół małego ogórka
    - natka pietruszki (ja to olałam)
    - masło
    - sól, pieprz

    DRUGIE ŚNIADANIE:
    - kubeczek gęstego jogurtu naturalnego
    - łyżeczka miodu

    OBIAD:
    Ryba z rusztu z sałatką z kapusty kiszonej
    - 100 g świeżej ryby (soli dorsza lub pstrąga) - ja używam mrożonej soli Frosty (3 kawałki w pudełku, każdy po ok 100 gramów)
    - 3 łyżki kiszonej kapusty
    - pół małej cebuli
    - łyżeczka oleju roślinnego
    - masło
    - cytryna
    - tymianek
    - sól, pieprz
    - natka pietruszki

    Rybę posolić, natrzeć tymiankiem, skropić sokiem z cytryny, odstawić na pół h w chłodne miejsce. Posmarować masłem z obu stron, ułożyć na ruszcie. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut w temp. ok 160-190 stopni. Posypać natką. Kapustę i cebulę pokroić, dodać olej, wymieszać.

    PODWIECZOREK:
    - 1/4 filiżanki ryżu
    - jabłko
    - banan
    - mandarynka
    - cynamon

    Ryż ugotować, odcedzić, ostudzić. Owoce obrać, pokroić drobno i wymieszać z ryżem, posypać cynamonem i wstawić do lodówki na 15 minut.

    KOLACJA
    Sałata po francusku
    - pół główki sałaty
    - łyżka soku z cytryny
    - 3 łyżki oliwy lub oleju
    - sól i pieprz

    Sałatę umyć, osączyć i pokroić (raczej porwać). Oliwę i sok z cytryny
    wymieszać, doprawić do smaku, polać sosem sałatę.

    DZIEŃ 2

    ŚNIADANIE
    Jajecznica:
    - 2 jajka
    - plaster szynki
    - łyżeczka masła
    - łyżeczka posiekanego szczypiorku
    - sól

    na stopione masło włożyć drobno pokrojoną wędlinę, podsmażyć pół minuty, wlać rozbite posolone jajka i usmażyć. na talerzu posypać szczypiorkiem.

    2 ŚNIADANIE:
    - filiżanka truskawek lub innych drobnych owoców sezonowych
    - kubeczek jogurtu naturalnego

    OBIAD:
    Smażony filet z kurczaka z brokułami
    - filet z piersi kurczaka (ok. 100 g)
    - łyżeczka oleju roślinnego
    - pół paczki mrożonych brokułów (lub szpinaku)
    - łyżeczka masła
    - sól, pieprz

    Filet umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, włożyć filet, smażyć po 7 minut z każdej strony, zdjąć. brokuły ugotować wg przepisu na opakowaniu i połączyć z masłem

    PODWIECZOREK:
    - duży pomidor
    - pół małej cebuli
    - łyżka sosu winegret
    - sól, pieprz

    pomidor umyć, pokroić w plastry, położyć na nim pokrojona cebulkę, posypać pieprzem i solą i polać sosem.

    KOLACJA
    Bułka z rzodkiewką
    - bułka grahamka
    - 2 listki zielonej sałaty
    - cztery rzodkiewki
    - masło lub miękka margaryna

    Bułeczkę rozciąć, posmarować oba kawałki cieniutką warstwą margaryny,
    rzodkiewki umyć i pokroić i położyć na bułce razem z listkiem sałaty na
    wierzchu.

    DZIEŃ 3

    ŚNIADANIE:
    - kubeczek serka waniliowego
    - mandarynka

    2 ŚNIADANIE:
    - kromka razowego pieczywa
    - ogórek konserwowy
    - masło
    Posmarować chleb cienko masłem, położyć pokrojonego ogórka

    OBIAD:
    Zupa pomidorowo-jarzynowa
    - 1/2 kg pomidorów
    - duża cebula
    - por
    - seler
    - 2 łyżki oleju
    - 2 listki bobkowe
    - tymianek, bazylia, pieprz, sól
    - łyżeczka posiekanej natki pietruszki

    Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Cebulę, por i seler drobno pokroić, podsmażyć w rondlu na oleju. Dodać pomidory i przyprawy, zamieszać. Wlać ok. litra wody. Gotować na małym ogniu ok. godziny. Na talerzu posypać natką pietruszki.

    PODWIECZOREK
    - jajko
    - łyżka posiekanego szczypiorku
    - listek sałaty
    - łyżeczka majonezu
    jajko ugotować na twardo, obrać i drobno pokroić, wymieszać z pokrojonym liściem sałaty, szczypiorkiem i łyżeczką majonezu.

    KOLACJA
    Kolorowa przekąska paprykowa
    - 2 średniej wielkości strąki papryki w dwóch kolorach
    - pół małej cebuli
    - łyżka sosu vinegret
    Paprykę umyć, wydrążyć, pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w krążki. Wymieszać z łyżeczką sosu winegret.


    DZIEŃ 4

    ŚNIADANIE:
    - kubeczek twarożku wiejskiego
    - 5 rzodkiewek
    - pół małego świeżego ogórka
    - łyżeczka ziaren słonecznika
    - łyżeczka posiekanego szczypiorku

    2 ŚNIADANIE:
    - kromka razowego pieczywa
    - łyżeczka miodu
    - masło
    Opieczoną kromkę razowego pieczywa posmarować cienko masłem i miodem

    OBIAD
    Faszerowana papryka
    - duży strąk papryki
    - 100g mielonego mięsa indyczego
    - cebula
    - 2 duże pieczarki
    - 2 łyżki oleju
    - pieprz i sól

    Paprykę umyć i osuszyć, odkroić czubki i wydrążyć. Cebulę posikać, pieczarki pokroić drobno. Mięso, cebulę i pieczarki podsmażyć przez ok 5 minut na łyżce oleju. Doprawić na patelni do smaku
    Paprykę napełnić nadzieniem, przykryć czubkiem, ułożyć w żaroodpornym piekarniku i polać łyżką oleju. Zapiekać ok 25 minut w temp. ok 190 stopni.


    PODWIECZOREK
    - filiżanka truskawek
    - pół kubeczka jogurtu naturalnego

    KOLACJA
    Sałatka z tuńczyka
    - pół puszki tuńczyka w sosie własnym
    - ogórek konserwowy
    - pół papryki
    - mała cebulka
    - łyżeczka majonezu
    - pieprz i sól

    Tuńczyka osączyć. Ogórek pokroić w kostkę, paprykę w paski, cebulę w krążki, wymieszać wszystko z majonezem i doprawić.

    DZIEŃ 5

    ŚNIADANIE:
    - 3 łyżki muesli
    - banan
    - 1/4 szklanki soku pomarańczowego
    Muesli namoczyć na 15 minut w soku, banany pokroić w plasterki i wymieszać z muesli.


    2 ŚNIADANIE
    - kromka pieczywa chrupkiego
    - pomidor
    - pieprz i sól
    - masło

    OBIAD
    Pieczone kurczę
    - udko kurczaka
    - ząbek czosnku
    - łyżka oleju
    - pół główki sałaty
    - pół kubeczka jogurtu
    - pieprz, sól

    Udko umyć, natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem, podsmażyć na oleju by się zarumieniło. Przełożyć do brytfanny, podlać 1/2 szklanki wody, przykryć, piec ok. 30 minut w temp. 200 stopni. Sałatę pokroić, wymieszać z jogurtem, doprawić.

    PODWIECZOREK
    - kubeczek kefiru
    - kilka truskawek

    KOLACJA
    Sałatka farmerska
    - pół kubeczka serka naturalnego homogenizowanego
    - pół główki sałaty
    - pół ogórka
    - pół papryki
    - 4 rzodkiewki
    - pieprz sól
    Warzywa umyć, pokroić, dodać serek i przyprawić.

    DZIEŃ 6

    ŚNIADANIE:
    - pół kubeczka naturalnego serka homogenizowanego
    - plasterek szynki
    - pół strąka papryki
    - mały ogórek konserwowy
    - pieprz, sól i ostra papryka

    2 ŚNIADANIE
    - kiwi
    - mandarynka
    - jabłko

    pokroić drobno i wymieszać


    OBIAD
    Spaghetti z warzywami
    - 40 g makaronu spaghetti
    - strąk papryki
    - cebula
    - 4 pieczarki
    - pomidor
    - sól, pieprz, łyżka oleju

    Makaron ugotować na pół twardo i odcedzić. Warzywa drobno pokroić, pomidor sparzyć i ściągnąć skórę, pokroić, na głębokiej patelni rozgrzać olej, włożyć pieczarki, cebulę i paprykę, doprawić. podsmażyć 3 minuty, mieszając. Dolać 1/4 szk. wody, poddusić pod przykryciem 10 minut. Dodać pokrojony pomidor, poddusić jeszcze 10 minut. Polać makaron tym wszystkim.

    PODWIECZOREK
    - mała marchewka
    - jabłko
    - łyżeczka majonezu
    Marchewkę zetrzeć na tarce razem z obranym jabłkiem, wymieszać i dodać majonez.

    KOALCJA
    Sałatka grecka
    - pół głowki sałaty
    - 1/4 opakowania sera feta light
    - pomidor
    - 1/4 cebuli
    - pół świeżego ogórka
    - łyżeczka oleju
    - pieprz sól

    Sałatę umyć, osączyć, pomidor sparzyć i obrac ze skórki, pokroić, cebulę pokroić w talarki, ogórek i fetę w kostkę. Składniki połączyć, polać łyżką oleju, doprawić do smaku i wymieszać.


    DZIEŃ 7

    Śniadanie
    - łyżka płatków owsianych
    - łyżka soku pomarańczowego
    - jabłko
    Płatki namoczyć w soku na 15 minut. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce i wymieszać z płatkami.

    2 ŚNIADANIE
    - jajko
    - 4 rzodkiewki
    - łyżeczka posiekanego szczypiorku
    Ugotować jajko na miękko, posypać szczypiorkiem. Jeść przegryzając rzodkiewkami.

    OBIAD
    Filet rybny z brokułami
    - filet z dorsza (100g)
    - mąka
    - łyżka soku z cytryny
    - łyżka oleju
    - sól, pieprz
    - pół paczki mrożonych brokułów
    Filet lekko rozmrozić, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem oraz mąką. Olej rozgrzać na patelni. Filet smażyć ok 4 minut z każdej strony. Brokuły gotować ok. 4 minuty w małej ilości osolonej wody, odcedzić.

    PODWIECZOREK
    - duże jabłko
    - pół łyżeczki cynamonu
    - łyżeczka cukru
    - pół łyżki soku pomarańczowego
    Jabłko obrać ze skórki, zetrzeć na tarce. Posypać cukrem i cynamonem i polać sokiem.

    KOLACJA
    - pół główki sałaty
    - strąk papryki
    - pomidor
    - 4 rzodkiewki
    - 2 cienkie plasterki żółtego sera
    - sos winegret
    Sałatę umyć, osączyć, pokroić, paprykę pokroić w paski, rzodkiewkę w słupki, żółty ser w kostkę. Wymieszać i polać sosem vinegret.

    DZIEŃ 8

    ŚNIADANIE:
    - filiżanka owoców sezonowych
    - kubeczek serka waniliowego
    Owoce umyć, wydrylować lub usunąć szypułki, wymieszać z serkiem

    2 ŚNIADANIE:
    - kromka pieczywa chrupkiego
    - pół stąka papryki
    - masło
    - łyżeczka natki pietruszki
    Posmarować cienko chleb masłem, paprykę przeciąć na pół, wydrążyć i pokroić w paski, ułożyć na chlebie, posypać natką.

    OBIAD
    Chłodnik z buraczków
    -1/2 zsiadłego mleka
    - 2 buraki
    - 4 rzodkiewki
    - ogórek świeży lub małosolny
    - pół pęczka szczypiorku
    - jajko na twardo
    - sól i pieprz
    Buraki umyć, pokroić w plasterki, włożyć do garnka, zalać mlekiem. Po godzinie zlać płyn, buraki wyrzucić. Dodać rzodkiewki pokrojone w cienkie talarki, drobno posiekany szczypiorek i ogórek pokrojony w drobną kostkę. Doprawić i podawać schłodzony z jajkiem.

    PODWIECZOREK
    - szklanka soku pomarańczowego
    - brzoskwinia lub 2 morele

    KOLACJA
    Omlet z pomidorami
    - 2 jajka
    - 2 łyżki wody
    - 2 łyżeczki masła
    - sól
    - pomidor
    - łyżeczka posiekanej natki pietruszki

    Jajka umyć, wbić do garnuszka, dodać szczyptę soli i rozmieszać z wodą.
    Rozgrzać łyżeczkę masła na patelni. Wlać masę i podgrzewać, aż omlet zetnie się od spodu. Wyłożyć na talerz. Pomidor bez skórki pokroić w grube krążki. Na patelni rogrzac drugą łyżeczkę masła, włożyć pomidora, obsmażyć szybko z 2 stron, doprawić, włożyć w zwinięty omlet i posypać natką

    DZIEŃ 9

    ŚNIADANIE:
    - łyżka płatków owsianych
    - kiwi
    - łyżeczka miodu
    - łyżka soku z cytryny

    2 ŚNIADANIE:
    - gruby plaster białego chudego sera
    - pół kubeczka jogurtu naturalnego
    - świeży ogórek
    - łyżka posiekanego szczypiorku
    - łyżka ziaren słonecznika
    - sól i pieprz
    Ser rozgnieść widelcem, wymieszać z jogurtem, ogórek obrać, pokroić w drobną kostkę dodać do twarożku, posypać szczypiorkiem i ziarnami słonecznika

    OBIAD
    Schab z groszkiem
    - 80 g schabu
    - łyżka oleju
    - 1/4 paczki mrożonej marchewki z groszkiem
    - łyżeczka masła
    - pieprz i sól

    Mięso umyć, rozbić, oprószyć solą i pieprzem, smażyć na rozgrzanym tłuszczu 7 minut z każdej strony. Marchewkę z groszkiem ugotować na parze lub w niewielkiej ilości wody i wymieszać z masłem.

    PODWIECZREK
    - pół małego selera
    - pomarańcza
    - łyżeczka soku z cytryny
    seler umyć, obrać, zetrzeć na tarce, pomarańczę obrać i drobno pokroić,
    składniki wymieszać i doprawić sokiem.

    KOLACJA
    Sałatka z ryżem
    - 1/4 szklanki ryżu
    - ogórek konserwowy
    - pół papryki
    - 3 listki sałaty
    - łyżeczka majonezu
    - pieprz i sól
    ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, pozostawić do ostygnięcia. Warzywa umyć, sałatę pokroić w paski, paprykę i ogórek w kostkę. Dodać majonez, doprawić i dobrze wymieszać, wstawić na 15 minut do lodówki.

    DZIEŃ 10 (OSTATNI)

    ŚNIADANIE
    - kubeczek serka waniliowego
    - 2 kiwi

    Kiwi obrać i pokroić i wymieszać z serkiem

    2 ŚNIADANIE:
    - wędzona makrela (50g)
    - łyżka kapusty kiszonej
    - mała marchewka
    - pół malej cebuli
    - pieprz i sól
    - łyżeczka oleju
    Odciąć łeb i ogon ryby, usunąć ości i skórę. Marchewkę zetrzeć na tarce,
    kapustę i cebulę pokroić. Składniki surówki wymieszać z olejem i doprawić do smaku.

    OBIAD
    Warzywne risotto
    - pół szklanki ryżu
    - pół paczki mrożonej mieszanki warzywnej z pieczarkami
    - 1,5 szklanki wody
    - pół łyżeczki oleju
    - pieprz i sól
    Olej rozgrzać w rondlu, wsypać ryż, przesmażyć ok 5 minut. Wlać wodę, wsypać
    mrożone warzywa, gotowac do miękkości, doprawić do smaku.

    PODWIECZOREK
    - mały banan
    - mandarynka
    -małe jabłko
    pokroić banana i jabłko i polać sokiem z mandarynki.

    KOLACJA
    Zielono-czerwony twarożek
    - pół kubeczka naturalnego serka homogenizowanego
    - pół świeżego ogórka
    - 4 rzodkiewki
    - sól, pieprz
    - ostra papryka
    Serek wyłożyć na talerzyk, ogórka obrać i pokroić w słupki a rzodkiewki w cienkie plasterki. Wymieszać z serkiem i doprawić solą pieprzem i papryką.





    LISTA ZAKUPÓW DNI 1 – 4
    - 7 jajek, 2 kubeczki jogurtu naturalnego, kubeczek serka waniliowego, kostka masła lub margaryna
    - 100g filetu z piersi kurczaka, 100 g świeżej lub mrożonej ryby (sola, dorsz lub pstrąg), 10 dag szynki
    - opakowanie ryżu, grahamka, opakowanie chrupkiego pieczywa, pół bochenka razowego chleba
    - pęczek szczypiorku, główka sałaty, 1 kg pomidorów, pęczek rzodkiewek, paczka brokułów mrożonych, por, seler, świeży ogórek, natka pietruszki, dwie papryki, 1 kg cebuli, 20 dag kiszonej kapusty, torebka tymianku, bazylii, cynamonu
    - banan, 20 dag owoców sezonowych, 1 kg mandarynek,, 1 kg jabłek, 2 cytryny
    - słoik miodu, słoik ogórków konserwowych, olej roślinny, słoiczek majonezu



    LISTA ZAKUPÓW DNI 4 – 7
    Czwartego dnia kupujemy:
    - kubeczek serka homogenizowanego, kubeczek twarożku wiejskiego, kubeczek jogurtu naturalnego, kubeczek kefiru, 20 dag żółtego sera, opakowanie sera feta light
    - 100g mielonego indyka, udko kurczaka, puszka tuńczyka, 100g filetu z dorsza (jak tamta sola została to też git)
    - opakowanie muesli bez cukru, torebka płatków owsianych, paczka makaronu spaghetti, 1kg mąki
    - 4 duże strąki papryki, 1/2 kg marchwi, 1/2 kg świeżych ogórków, 20 dag pieczarek, 2 pęczki rzodkiewek, pęczek szczypiorku, 2 główki sałaty, 1/2 kg pomidorów, główka czosnku, paczka ziaren słonecznika
    - kiwi, 25 dag truskawek, banan
    - karton soku pomarańczowego


    LISTA ZAKUPÓW DNI 8 – 10
    Ósmego dnia kupujemy:
    - 25 dag chudego białego sera, kubeczek jogurtu naturalnego, 2 kubeczki serka waniliowego (ten z krówką jest najlepszy), kubeczek naturalnego serka homogenizowanego (po raz kolejny polecam Bielucha , 1/2 zsiadłego mleka lub kefiru
    - 50 g wędzonej makreli, 80 g schabu
    - mały seler, 2 buraki, 2 pęczki rzodkiewek, ogórek małosolny, paczka mrożonej marchewki z groszkiem, paczka mrożonej mieszanki warzywnej z pieczarkami, 2 papryki, główka sałaty, 10 dag kapusty kiszonej, pęczek szczypiorku, natka pietruszki
    - 25 dag owoców sezonowych, 3 kiwi, brzoskwinia lub 2 morele, pomarańcza, banan, 2 cytryny, karton soku pomarańczowego


    kiedys to stosowalam i serio schudlam te 4 kg, a moja babcia stosuje ja od 7 dni i schudla juz 5 kg O_O rowniutko...a ona w ogole nie cwiczy ani nic...

    a z dziadkiem ... ehh wiecie co pocieszalam wszystkich ze bedzie dobrze zeby sie nie martwili... ale jak go zobaczylam to sie poplakac chcialam ... nie chodzi o to ze jest tragicznie..chociaz jest b zle... no ale on ... eh tak na mnie patrzyl...mam nadzieje ze nie bede sie musiala z nim zegnac... strasznie go kocham... :/ zawsze bylam jego najukochansza wnuczka... Agatka to Agusia tamto.... eh miejmy nadzieje

  7. #27
    agitek80 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    14-10-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    Wpadłam z wizytką przeczytałam wszystko i ten jadłospisik też i przyznaje, że mi się podoba, brzmi całkiem racjonalnie
    1000razy lepszy niż kopenhaska
    A jak tam Twoje dietkowanie bo widzę, że dawno Cię tu nie było
    Pozdrawiam

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •