Jabłka zapiekane z biszkoptem

Jabłka zapiekane z biszkoptem Ocena: 4/5 Ilość głosów: 1
Autor:

Przygotowanie:

  1. Całe jajka utrzeć z cukrem i połową cukru pudru. Mąkę wymieszać z otrębami i szczyptą proszku, delikatnie wmieszać do masy jajecznej wraz z mlekiem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i połową jabłek pociętych na małe kawałki (uprzednio obranych i bez gniazd nasiennych). Na jabłka wylać 3/4 ciasta i przykryć pozostałymi jabłkami. Dodać resztkę ciasta i posypać pozostałym cukrem pudrem. Piec w 170 stopniach Celsjusza przez około 30–40 minut. Można jeść na ciepło lub zimno. Smakołyk jest dość słodki, lecz nie zawiera tłuszczu.

PODOBNE ARTYKUŁY

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane